Prof. Dr. Gümürdülü: "Her detoks yöntemini uygulamayın"

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, vücudu zehirli maddelerden temizleyen karaciğerin, zaman zaman detoksa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberler 02.02.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son zamanlarda ortaya çkan bitkisel arlkl baz ürünlerin karacieri temizlemek yerine hasar verebildiine dikkat çeken Prof. Gümürdülü, bu konuda uzmanlardan yardm alnmas ve her detoks yönetiminin uygulanmamas gerektiini bildirdi.

Prof. Dr. Gümürdülü, yapt açklamada, karacierin vücuda giren zararl maddeleri etkisiz hale getirmek için çalan en önemli organ olduunu hatrlatarak, yaklak 5 binden fazla zararl maddeyi süzerek temizlediini kaydetti.

Gümürdülü, iyi çalan bir karacierin kalbin güçlü atn, kan damarlarnn açk olmasn, sindirimin kusursuzluunu, beynin keskin zekasn, kaslarn güçlü olmasn salayacana dikkat çekti. Karacier saln korumak için yal, kalorili, eker ve fruktoz oran yüksek, ilenmi, lif oran düük, gdalardan ve tatlandrclardan uzak durmak gerektiini anlatan Prof. Dr. Gümürdülü, hareketsiz bir hayatn, kilo almann, gereksiz ilaç tüketimi ve alkol kullanmann karaciere zarar vereceini dile getirdi. Karacierin hormonlar gereken düzeyde tuttuunu, ekerin vücuttaki seviyesini de ayarladn da kaydeden Yüksel Gümürdülü, salkl kiilerde karacierin günde en fazla 80 gram alkolü temizleyebildiini ifade etti.

Detoks için uzmandan yardm aln

Salkl karacierin hastalklar önlemede çok büyük etkisi olduuna vurgu yapan Prof. Dr. Gümürdülü, en azndan ylda bir iki kez detoks yaptrlmasnn faydal olacana iaret etti. Detoksun herkesin kulland bitkisel yöntemler yerine bir uzmandan yardm alnarak yaplmasnn daha uygun olacan kaydeden Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, Günümüzde çok sk gündeme gelen bitkisel tedavilerin önemli bir bölümü bata karacier olmak üzere pek çok organa zarar veriyor. Birine iyi gelebilen yöntem baka kiide istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu sebeple ne olursa olsun ben senin cierini bilirim diyen herkese inanmayn. çünkü karacier vücudun en önemli ve hassas organdr, zarar vermek ölümcül sonuçlara yol açabilir diye konutu.

Karacier yalanmasna iyi gelir

Yaz ve k aylarnda karacier dostu sebze meyve arlkl beslenmenin organ yormayacan anlatan Prof. Dr. Gümürdülü, her gün içilen 2 litre suyun da faydas olduunu belirtti.

Prof. Dr. Gümürdülü, karacier detoksunun salkl herkese uygulanabilecei gibi karacier yalanmas olanlara, youn egzoz dumanna ve sürekli kirli havaya maruz kalanlara, matbaa, deri, akü, boya, kimyasal madde üreten fabrikalar ile kuru temizleme ve çamarhane gibi yerlerde çalanlara tavsiye edildiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git