Prof. Dr. Yıldız: Yerli aşımızın Sinovac'tan çok daha etkili olduğunu gördük

Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı (TÜSEB) desteğiyle son aşamaya gelinen yerli Turkovac aşısının raporlama çalışmasında yer alan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, “Bizim aşımız inaktif bir aşı. Çin aşısıyla benzer bir aşı ancak, biz yaptığımız Faz-1 ve Faz-2 çalışmalarında aşımızın Sinovac'tan çok daha etkili olduğunu gördük. Çok daha yüksek antikor düzeyine sahip ve yan etkileri de Biontech ile benzer” dedi.

Haberler 29.07.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜSEB ile ERÜ A Aratrma ve Gelitirme Merkezi (ERAGEM) tarafndan koronavirüse kar gelitirilen yerli Covid-19 asnn Faz-1 çalmas, 44 gönüllü üzerinde yapld. naktif ann Faz-2 çalmalar ise ubat aynda balad ve 250 gönüllüye a uygulamas, 9 Nisanda tamamland. Raporlama çalmasnn ardndan Faz-3 çalmalarna ise 23 Haziranda baland, çalmalar Ankara ehir Hastanesinde sürüyor. Bu kapsamda yerli ann üretildii ERÜ Tp Fakültesi Hastanesi giri noktalarndaki billboardlara, Gönüllü olabilirsiz. Erciyes Üniversitesi tarafndan gelitirilen ve Salk Bakanl ile Türkiye Salk Enstitüsü Bakanl desteiyle son aamaya gelen inaktif Covid-19 Türk as Faz-3 insan çalmasna e-nabiz.gov.tr adresinden gönüllü olabilirsiniz afileri asld.

Yerli a Turkovacn raporlama çalmasnda yer alan ERÜ Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dal Bakan Prof. Dr. Orhan Yldz, Bizim amz Turkovac inaktif bir a. çin asyla benzer bir a ancak, biz yaptmz Faz-1, Faz-2 çalmalarnda amzn Sinovactan çok daha etkili olduunu gördük. çok daha yüksek antikor düzeyine sahip ve yan etkileri de Biontech ile benzer. A olmayan, adan korkan ya da özellikle mRNA asnn çok fazla yan etkilerinden korkusu olan kiilerin ve çin asn yaptrmak istemeyenler için bizim amz çok iyi bir alternatif diye konutu.

AI YAPTIRMAMI VATANDALARIMIZI DAVET EDECEZ

Yerli ann önemine deinen Prof. Dr. Yldz Biz önümüzdeki hafta özellikle Kayseride yaayan, a yaptrmam vatandalarmz davet edeceiz. Kendi yerli amzla, alanmalarn tavsiye edeceiz. Faz-3 çalmalarmz erken balasayd bugün yerli amzn çok iyi yerlerde olduunu söylüyor olacaktk ama maalesef Faz-3e yeni balyoruz. Umarm bütün dünyaya iyi bir alternatif olacak amz elimizde olur. Biz Kayseri de ann sahibi üniversite olarak var gücümüzle vatandalar a olmalar için buraya davet edeceiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git