Profesörden bahar alerjisi uyarısı

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji, Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Turgut Özer, bitkilerin çiçek açmaya başladığını belirterek, bahar alerjisine karşı uyardı.

Haberler 14.03.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lkbaharla birlikte aaç ve bitkilerin çiçek açp yapraklandn anlatan Prof. Dr. Hüseyin Turgut Özer, Bu süreçte yaylan bitki tozlar ve polenleri nedeniyle hassas kiilerde alerji oluabilir. Alerjisi olanlarn ikayetleri de artabilir. Burun tkankl, aknt, gözlerde kanma, kzarklk, boazda kzarklk, haprma, uyku bozukluu, halsizlik gibi ikayetler olabilir dedi.

BAHAR ALERJS

Alerjik rahatszlklarn ciddiye alnmasn öneren Prof. Dr. Özer, öyle konutu:

Alerjiye kar fiziki testler yaplabilir. Cilt testi yaplarak kiinin neye kar alerjisi olduu saptanabiliyor. Tedavi olarak ortamdan uzaklamak önemli ama bu normal koullarda her zaman mümkün deil. çünkü çaltnz iyerini, evinizi, okulunuzu bir anda brakp gidemezsiniz. Ama tedavi olarak alerjiye kar buruna tuzlu suyla temizlik yaplabilir. Burun spreyleri kullanabilir. Alerji as da yaplabilir. Bu süreçte alerjik rahatszlklar olanlar, arabaya bindiklerinde veya evlerde pencereleri kapatabilir. Yatmadan önce saçn ve cildini ykayabilir. Toz maskesi takabilir. Bunlara karn rahatszlklar sürenler mutlaka salk kuruluuna bavurmal.

Ana Sayfaya Git