Profil estetiğinde bilinmesi gerekenler

Plastik Rekontrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Aydın, profilden güzel bir görünüme sahip olmak için çene, burun, alın, elmacık kemikleri, dudak ve gıdının uyumunun çok önemli olduğunu söyledi.

Haberler 23.04.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüzün parçalar bütünü olduuna dikkat çeken Plastik Rekontrüktif ve Estetik Cerrahi Uzman Op. Dr. Ufuk Aydn, Kiide en çok dikkat çeken yer üphesiz yüzdür. Yüz kimliimiz, kardaki kiiye braklan ilk intiba, kartvizitimizdir. Kendini sevmek d görüntünüzden memnun olmakla balar. Aynaya bakldnda ya da çekilen fotoraflarda sevilmeyen hoa gitmeyen fiziksel bir kusurda estetik cerrahi devreye girer, istenilen görünüme kavumaya yardmc olur. Mevcut herhangi bir olumsuzluk güzellii gölgede brakr ki bu da kiiyi mutsuz etmeye yeter dedi.

BLMSELLK

Profil estetiini etkileyen en önemli unsurun burun olduunu, ancak burun estetiinin tek bana profilin düzelmesini salamaya yeterli olmadn ifade eden Op. Dr. Ufuk Aydn, Sadece burun estetii için bavuran hastann yüzü bir bütün olarak deerlendirilmelidir. Profil estetiinde kiinin sadece yüzünün yan görünümünü deerlendirmekle kalmaz bu görünüm üzerinde etkisi olan çene ucu, aln, yanaklar vd tüm öelerin kendi aralarndaki aç ve oranlar da dikkate alnr diye konutu.

Ana Sayfaya Git