“Propolisi doktora danışmadan tüketmeyin”

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerden biri olan propolis koronavirüs salgını sürecinde de yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Diyetisyen Hatice Kübra Bayer “Kışın gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla propolis kullanımını önemsiyorum. Ancak alerjik reaksiyonlara karşı mutlaka hekime danışılarak ve uygun dozda kullanılmasını tavsiye ederim” dedi.

Haberler 02.05.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PROPOL ARILARIN BALI KORUMAK çN ÜRETT BR MADDE

Diyetisyen Hatice Kübra Bayer, kn propolis tüketiminin oldukça önemli olduuna deinerek Propol, arlarn genellikle kayn, karaaaç ve kozalakl aaçlardan toplayarak ürettii ve kovan içi temizlikte ve kovann yaltmnda kullandklar bir maddedir. Arlar propolisi, peteklerin azlarn kapatmakta ve baka canllarn içeriye girmesine engel olmak amacyla kullanrlar dedi.

UYGUN DOZDA BAIIKLII GÜçLENDRYOR

Özellikle gribal enfeksiyonlara kar kullanlmas gerektiini belirten Bayer Kn gribal enfeksiyonlara kar baklk sistemini güçlendirmek amacyla propolis kullanmn önemsiyorum. Ancak alerjik reaksiyonlara kar mutlaka hekime danlarak ve uygun dozda kullanlmasn tavsiye ederim ifadelerine kulland. Öte yandan Bayer, karbonhidratsz beslenmede eker tüketiminin artabileceine iaret ederek Düzenli ve dengeli beslenme program ile kompleks karbonhidrat alm ekerli besinlere olan isteimizi basklar. Bunun haricinde yumurta, yulaf, mevsim yeillikleri, baklagiller, karnabahar, brokoli, tarçn, badem gibi besinler itah kontrol etmemize yardmc olur deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git