Protez kol ve bacağa kavuştu

Van'ın Başkale ilçesinde elektrik akımına kapılarak kolunu ve bacağını kaybeden çocuğa, protez kol ve bacak takıldı.

Haberler 18.04.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Bakale ilçesinde 2 yl önce elektrik akmna kaplarak kolunu ve bacan kaybeden 14 yandaki Ferhat Yumuaka, lçe Kaymakam Abdulselam Öztürk sahip çkt.

lçenin ran snrndaki Börüpek Mahallesinde yaayan ve 7 çocuu bulunan Memihan ve Selahattin Yumuak çifti, arazide hayvan otlatrken elektrik akmna kaplarak kolunu ve bacan kaybeden çocuklarnn tedavisi için Kaymakam Öztürkten yardm istedi.

Ailenin maddi durumunun kötü olmas nedeniyle Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfnca (SYDV) tedavi masraflar karlanarak Yumuaka protez kol ve bacak yaptrld.

Protez kol ve bacaa kavutu

Yumuak çifti, oullarna protez kol ve bacak taklmasnn ardndan, tedavi, yol ve dier harcamalarn karlayan Öztürkü makamnda ziyaret etti.

Baba Selahattin Yumuak, yapt açklamada, bu talihsiz olayn olunun bana 2 yl önce geldiini belirterek Allah kendisinden raz olsun. Kaymakammz, bu talihsiz kazadan sonra bize hem maddi hem de manevi destek oldu. Kendisine teekkür etmek için makamna geldik. Bugün de bize kaymakamln sosyal marketinden giysi yardmnda bulundu. diye konutu.

Yumuak ailesini makamnda kabul ederek kendilerine çeitli hediyeler veren Öztürk de devlet olarak madur ailenin yannda olduklarn söyledi.

Öztürk, Aile için elimizden gelen her eyi yaptk, yapmaya da devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git