Psikiyatri hastaları el hünerlerini sergiledi

Mardin Devlet Hastanesi toplum ruh sağlığı merkezinde tedavi gören psikiyatri hastalarının yapmış oldukları el işi ürünler hastanede sergiye açıldı.

Haberler 08.04.2018 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplum ruh sal merkezinde terapi ve tedavi uygulamalar yürütülen çalmalar ve hastalar topluma kazandrmaya yönelik gerçekletirilen çalmalar kapsamnda, Mardin Devlet Hastanesinde psikiyatri hastalarnn gerçekletirdii el ii ürünler görücüye çkt. Toplum Ruh Sal Merkezi sorumlu hekimi Uzman Doktor Duygu Akba Öncel, Salk Bakanlnn 2011de uygulamaya balad Toplum Ruh Sal modeli kapsamnda kurulan TRSMlerin görevinin, ar ruhsal hastalnn sebep olduu yeti yitimi ile toplumdan kopan hastalarn yeniden topluma kazandrlmas için çalmak olduunu belirtti.

EL HÜNERLER SERGLEND

Mardin Devlet Hastanesinde açlan sergiye ziyarette bulunan Mardin l Salk Müdürü Uzman Dokto Saffet Yavuz Toplum Ruh Sal Merkezlerinde hedeflerinin izofreni ve dier psikotik bozukluklar, bipolar bozukluk, izoaffektif bozukluk hastalarna ilaç tedavisinin yan sra toplum temelli psiko-sosyal destek salamaktr. TRSMlerin kurulmasndaki amaç; hem hastann kendisi hem de bakm veren yakn için yaam kalitesini artrmak, hastaneye yatlar azaltmak, gerektiinde evde salk hizmetleri uygulamasna entegre bir ekilde hastaneye yatmadan yaadklar ortamda tedavinin devamlln salamak ve bu hastalar topluma kazandrmaktr. Ayrca bireysel danmanlk hizmeti vermek, hastalar ve hasta yaknlarn hastalk, tedavi ve tedavinin olas yan etkileri konusunda bilgilendirmek, hastalk belirtileriyle ba etme yöntemlerini kazandrmak, hastalarn ilgi ve yeteneine göre güzel sanatlar, el sanatlar gibi alanlarda sosyal beceri kazandrmak gibi etkinliklerle haftann be günü mesai saatlerinde hizmet vermekteyiz dedi.

Ana Sayfaya Git