Psikologlar, çocuklardaki koronavirüs kaygıları için aileleri uyardı

Psikologlar, koronavirüsün neden olduğu stres ve kaygıdan çocukları korumak amacıyla hazırladıkları videolarla anne ve babaları uyarıyor.

Haberler 02.05.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinden balayarak ksa bir süre içerisinde tüm dünyaya yaylan koronavirüs her yatan ve kesimden kiide panie sebep oldu. Uzmanlara göre günlük yaamda aniden gündeme gelen bu konu, doru açklamalar yapmadnda ve tedbirler alnmadnda çocuklar daha çok olumsuz etkiliyor. Uzman klinik psikolog engül Yarmolu, çocuklarda koronavirüs kaygs ve hangi yata çocuklara nasl yaklalmaldr? balkl bir video çekimiyle anne ve babalarn karsna çkt. nternette yaynlanan videoda anne ve babalara düen görevler madde madde anlatlrken çeitli öneriler de sunuldu.

RUHSAL DEKLKLER GÖRÜLEBLR

lk kez karlalan bu durumun çocuklarda kaygya neden olduunu belirten Yarmolu, Özelikle kayg seviyesi yüksek olan çocuklarda korku, öfke, kendini suçlu hissetme gibi ruhsal deiiklikler görülebilir. Bebekler ebeveynlerinin yaad duygunun be katn, çocuklar da üç katn yaarlar. Bizler kendi duygularmz kontrol etmeliyiz ki çocuklarmzla salkl iletiim kuralm dedi.

Yarmolu, salgnn çocuklara nasl anlatlmas gerektiini ise u sözlerle ifade etti: Öncelikle çocuklarn geliim seviyelerine göre uygun bir dil kullanlarak konu biatçe anlatlmal. çocuklarn sorular dürüstçe cevaplandrlmaldr. Kendilerinden bir ey saklanmadn hisseden çocuklar kendilerini güvende hissederler. Her ey güllük gülistanlk gibi aktarmaya çalrsanz onlar etraftan haberdar olur ve size güveni azalr. çok dikkat etmemiz gerekiyor.

çOCUKLARIMIZIN YÜRENE UMUT EKELM

Ebeveynlerin sakin ve sabrl bir ekilde bu kriz ann doru bir ekilde yönetmeleri gerektiine vurgu yapan Yarmolu, Hem kendi yüreimize hem çocuklarmzn yüreine umut ekmeyi unutmayalm. Bunlar tez zamanda yeerir diyerek konumasn bitirdi. Konuyla ilgili video Baclar Belediyesinin web sitesi ve sosyal medya hesaplarndan izlenebilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git