Rahat bir hamilelik için

Hamilelikten daha güzeli ne olabilir derseniz, cevabımız mutlu hamileliktir. Haberi ilk duyduğunuz anda gelen mutlu ve coşkunun tüm hamileliğiniz süresinde devam etmesi için birkaç önerimiz olacak.

Haberler 03.07.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Artk iki kiilik besleniyorsunuz ama bu her eyi sorgusuz sualsiz mideye indirmek demek deildir. Hamilelikte toplam almanz gereken kilo ortalama 11-12dir. Haliyle ar kilo istenmeyen skntlara yol açabilir.

Spor yapmak

Zayf kalmak için yaplan sporu kastetmiyoruz. mknnz varsa yüzebilirsiniz ama hamileliiniz ehirde geçiyorsa yürümek ve basit srt egzersizleri bir süre sonra çok ihtiyacnz olacak olan enerjiyi depolamakta yardmc olacaktr.

Pelvik egzersizler

Hamilelik srasnda ve doum sonrasnda yaanan idrar tutamama gibi durumlar engellemeniz yardmc olabilecek bu egzersizi yapmak kolay. Tuvalet ihtiyacnz giderdikten sonra pelvik kaslarnz 10 saniye boyunca sk tutmaya çaln ve bunu 10 defa tekrarlayn. Her gün 2-3 kere tekrarlamanz tavsiye ederiz.

Ayak masaj

Vücudunuzdaki birçok sknty özel bir ayak masajyla hafifletebileceinizi biliyor muydunuz? Profesyonel eller tarafndan yaplacak bu masajla mide yanmas, srt ve ba ars gibi birçok dertten uzaklaabilirsiniz.

Seks

Hamilelik süresinde seks yapmann hiçbir zarar yoktur. Uzun süre tabu olarak kalan bu konu artk açkla kavutuuna göre, özel cinsel pozisyonlar örenerek aktif bir hamilelik geçirebilirsiniz.

Uyku

Hamilelik rahat uykulardan uzak geçen bir dönemdir. Özellikler srt üstü ve yüz üstü yatmay seviyorsanz, bu dönemde özleyebilirsiniz. Aray kapatmak için gündüzleri vakit buldukça ksa uykular tercih edin.

Hurafelere inanmamak

Biliyoruz ki bilip bilmeden fikir vermek ata sporumuzdur. Siz siz olun hamileliinizi duyan ve sonsuz öneri listeleriyle sizi bunaltanlardan uzak durun. Bir anne her eyin en iyisini bilir. Siz de artk anne olduunuza göre niye bakalarn dinleyesiniz ki.

Ana Sayfaya Git