Rahminden 61 miyom çıktı

DİYARBAKIR'da, özel bir hastaneye şiddetli kasık ağrısı ve kanama şikayetiyle giden evli S.Ç.'nin (30) rahminden 61 miyom (ur) çıkarıldı. Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Hakan Çoksüer, meslek hayatında ilk kez böyle bir vakayla karşılaştığını söyledi.

Haberler 30.05.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde yaayan S.ç. karnndaki ilik ve arlar nedeniyle birçok hastaneye bavurdu. Doktorlar yaptklar kontrollerde S.ç.nin rahminde miyom bulunduunu belirledi. S.ç.nin rahminin alnmas gerektii belirtildi.

RAHMNDEN 61 MYOM çIKTI

Evli ancak çocuu bulunmayan S.ç., rahminin alnmasn kabul etmeyerek hastaneden evine döndü. Önceki gün fenalaan S.ç., Diyarbakrda özel bir hastanede görev yapan Kadn Hastalklar ve Tüp Bebek Uzman Doç. Dr. Hakan çoksüere bavurdu. Youn kanamas bulunan hastann burada da yaplan muayenesinde rahimde miyom tespit edildi ve ameliyata karar verildi. Doç. Dr. çoksüer tarafndan yaplan operasyonda, S.ç.nin rahminden 61 miyom çkarld.

Einin rahminde miyomlarn olduunu ancak, bu kadar fazla kist beklemediklerini belirten .ç., Bir çok doktora gittik, Allaha ükür ameliyat baarl geçti. Biz bu kadar çok miyom olduunu ilk kez gördük, bilmiyorduk diye konutu.

OPERASYONU YAPAN DOKTOR

Operasyonu gerçekletiren Doç. Dr.Hakan çoksüer ise meslek hayatnda ilk kez bir hastadan bu kadar miyom çktn söyledi. Hastann, kask ars ve ar kanama ikayetiyle kendilerine geldiini, belirten Doç. Dr. çoksüer, Hastaya acil müdahale ederek kan transfüzyonu yaptk. Hastada iddetli kanama mevcuttu. Rahim alnaca söylenecei için sürekli hasta ameliyattan kaçm, ameliyat olmak istememi. Neticede çocuk istei de mevcut, çocuklar olmad için rahmin alnmasna kar çkmlar. Biz ameliyata alrken aslnda kaç tane miyom olduunu bilmiyorduk, çok sayda miyom var ama ben de mesleki hayatmda ilk defa bu kadar miyoma rastladm. Bu kadar fazla olacan hiç tahmin edemezdik. Ufak bir kesikle bu ameliyat gerçekletirdik. Hastann anne olma istei olduu için rahminin az zarar görerek ve az kanamayla biz bu ameliyat gerçekletirdik. 61 tane miyom vard hepsini tek tek ayklayarak, hepsini çkardk. Ameliyathanedeki herkes oka urad. Ameliyat çok baarl geçti, hastamz ksa sürede taburcu edeceiz dedi.

Miyomlarn genç yata görüldüünü belirten Doç. Dr. Hakan çoksüer, bunun birçok nedeni olduunu ancak kesin nedeninin halen bilinmediini de söyledi.

Ana Sayfaya Git