Ramazan ayında dişlere dikkat

Diş Hekimi Ve Protez Uzmanı Yrd.Doç.Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, Ramazan ayında dişlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 13.05.2018 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel sal önemli ölçüde etkileyen az ve di sal, Ramazan aynda daha da önem kazanyor. ftar ve sahurdan sonra dilerin mutlaka frçalanmas gerektiini belirten Di Hekimi Klaolu, Dil yüzeyi ve di eti bölgelerinin de frça yardmyla iyice temizlenmesi gerekir. Yemek sonras, azda asit orannn artarak bakteriler kolayca çoalyor. Ramazan aynda az antiseptii veya gargara kullanlmas, bunlar yoksa bile tuzlu suyla gargara yaplmas gerekiyor dedi.

AIZ KOKUSU

Az kokusunun, yalnzca di çürüklerinden kaynaklanmadn hatrlatan Klaolu, Di eti hastalklar, kötü yaplm protezler, mide ve yemek borusu rahatszlklarnn da kötü kokulara neden olabilir diye konutu.

Oruçluyken yeme içme faaliyeti olmadndan, azda tükürük salgsnn az seviyede olduunu ifade eden Klaolu, ftar ve sahur yemeklerinden sonra frçalanmayan dilerde oluan bakterilerin azda kolayca ürüyor. Buda azda asitlenmeye yol açarak di çürüklerine neden oluyor eklinde konutu.

Oruçluyken di tedavisinin yapldn belirten Dr. çada Klaolu, Anestezi uygulanmadan yaplan ilemler oruç bozmaz. Kiinin azn temizlemek için kulland suyu yutmad müddetçe bir sorun yaanmaz dedi.

Ana Sayfaya Git