Ramazan ayında susuzluğu giderecek besinleri tüketilmeli

Genellikle Ramazan aylarında karşılaşılan yetersiz su tüketiminin mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü ve daha birçok olumsuzluğa davetiye çıkardığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Havva Kılınç, “Bu olumsuzlukları yaşamamak için su tüketimine özen göstermelisiniz” dedi.

Haberler 26.04.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Havva Klnç ramazan aynda susuzluu giderecek besinler hakknda bilgi verdi. Klnç, Salatalk salkl ve su deposu sebze olduundan günlük tüketmeye çalalm. Salatalk ayn zamanda yüksek su oran ve düük kalorisiyle açlk hissini bastrmada birebirdir. Marul yüzde 96 orannda su içerir. Bir fincan (72 gram) marul, 1 gram diyet posasna ek olarak çeyrek fincan (59 ml) su salamaktadr. Kabak yüzde 95 su oran vardr. Ayrca vücut için harika bir su kaynadr. Ama piirildiinde su içeriinin bir ksmn kaybeder. Domates likopen zengini domates su oran yüksek olan sebzelerden biridir. Yüzde 94 orannda su içeriine sahiptir. çilek arlnn yaklak yüzde 91i sudan geldiinden, çilek tüketmek su almnza katkda bulunacaktr. Ayrca çilek bol miktarda lif, hastalklarla savaan antioksidanlar ve c vitamini, folat ve manganez dahil vitamin ve mineraller salamaktadr. Karpuz 1 fincan (154 gram) karpuz, yarm fincandan (118 ml) fazla suya ve buna ek olarak diyet posasna, c vitamini, a vitamini ve magnezyuma sahiptir. Turunçgillerden portakal yüzde 95, limon yüzde 90 , greyfurt yüzde 91 orannda su içererek susama hissini önleme yardmc olurlar. Ananas yüzde 87 orannda su içeriine sahiptir. Antioksidanlar, vitaminler ve minerallerin yannda, ananas bromelain enzimi bakmndan da zengindir. Bromelain kanser hücreleri ile savat ve yeni kanser hücrelerinin oluumunu engelledii bilinmektedir diye konutu.

GÜN BOYU SUSAMAMAK çN SAHURDA BUNLARI TÜKETN

Sadece iftar da deil. ftar ve sahur arasna yayarak yava yava ve yudum yudum ekilde kiinin arlna bal olarak minimum 2 litre su tüketmesi gerektiini belirten Havva Klnç, Minimum 2 litre su tüketilmeli. Bir seferde fazla miktarda içmek yerine suyu zamana yayarak tüketin. çay ve kahve tüketimi kstlanmal. Fazla kafein alm daha fazla susamanza sebep olacaktr. Besinlere eklenilen tuz miktarn snrlayn. Ar yal ve baharatl yemek tüketiminden kaçnn. Piirme yöntemi olarak kzartma yerine zgara, frnda, soteleme, buulama yöntemlerini tercih edin. ftar ve sahurda yeterli miktarda sebze ve meyve tükettiinizden emin olun. Asitli içecekler veya meyve sularn tüketmek daha fazla susuzluk çekmenize neden olabilir. Bunun yerine ramazan ay boyunca su ve maden suyuna yönelin dedi.

Ana Sayfaya Git