Reflü dişlerinizi yok etmesin

Diş Hekimi Mahmut Genç, toplumda yaklaşık görülme sıklığı yüzde 20 olan reflü hastalığının mide asidinin yemek borusuna ve oradan ağız ortamına geçtiği bir durum olduğunu belirtti.

Haberler 14.06.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Reflünün genel olarak yemeklerden sonra meydana geldiini ve ac tat ve yemek borusunda midede yanma olarak kendini gösterdiini dile getiren Di Hekimi Mahmut Genç, Yüksek oranda asit içeren mide svlar yemek borusunda yanmalara sebep olur. Az ortamna kadar gelen asitli sv hzl bir ekilde di ve sert dokularda ykmlara ve harabiyete sebep olabilir.U zun dönem bu asitlere maruz kalan dilerde özellikle iç yüzeylerinde madde kayplar ve erezyonlar meydana gelebilir. Zamanla sert yüzeyini kaybeden dilerde renk deiimleri krlmalar ve çürükler meydana gelebilir. çou zaman hassasiyetler ile kendini belli eden bu durum karsnda erken dönem tedbirlerin alnmas gerekir diye konutu.

REFLÜ DLERNZ YOK ETMESN

Di hekimi kontrollerini aksatmamas ve biran önce reflü rahatszlnn tedavisine yönelik tp doktoruna bavurulmasn öneren Di Hekimi Mahmut Genç, Reflü rahatszl olan bireylerin dikkat etmesi gerekenleri maddeler halinde sralamak gerekirse; Ac tat hissettiklerinde refleks olarak di frçalanmamaldr. Asidin etkisini gösterdii o anlarda yumuayan di dokusunu mekanik olarak frça ile kazmak die zarar verecektir. Azn asidik ortamn bazik hale getirmek için peynir tarz baz oran yüksek gdalar tüketilebilir. Az sadece suyla çalkalanmal baka kimyasal kullanlmamaldr. Dileri korumak amac ile di hekimine bavurmaldr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git