Reflü Tedavisinde İlaçsız Yöntem

Erkek veya kadın, genç veya yaşlı ayırt etmeksizin her 5 kişiden 1’inde görülen reflü, insanların yaşam kalitesini etkiliyor.

Haberler 05.01.2022 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR(SÖZ)-Toplumun büyük bir ksmn etkisi altna alan reflü, yemek borusunun mide asidine maruz kalmasyla oluurken, kiilerde geirme problemini de oluturuyor. Mide rahatszl ile sürekli geirme halinde olan kiiler toplumdan syrlyor.

Bu kapsamda reflü tedavisinde ilk olarak midenin boalmas gerektiini belirten Kardiyoloji Uzman Hamit çelik, Mide boaltm yavasa, mide büyümüse, barsakta ve mide de oluan bakteriler ve fazla asit salnm hastalarn geirmesine sebep oluyor. Bu yüzden hastalar rezil olurum düüncesiyle toplum içerisinden syrlyor. Toplumdan syrlan hastalar kimi zaman ilaç tedavisi uygulamak istemiyor. Ancak mide rahatszlklarnda ilk yaplmas gereken adm midenin boaltlmasn salamak. Bu yüzden hastalara 60 gün boyunca uyguladmz su diyeti, midenin dinlenmesini ve yenilenmesini salyor diye belirtti.

60 günde ilaçsz tedavi edilebiliyor

Yemek borusunda, iltihap, darlk, kanama gibi salk sorunlarna yol açan reflü tedavi edilmediinde ciddi problemlere yol açyor. Ancak ilaçsz tedavi yöntemi ile 60 günde midenin yenilendiini belirten Uzman Dr. Hamit çelik, Mide rahatszl olan kiiler kimi zaman ilaç tedavisini tercih etmiyor. Dolaysyla kiisel planlama dahilinde hastalara önerdiim su diyeti ile ilaçsz bir ekilde reflüyü tedavi ediyoruz. Bu diyette reflü hastalarnda çineyebilecekleri hiçbir besini vermiyorum. Bu yüzden hastann susad kadar su ve yannda bal tüketmesi gerekiyor. Dolaysyla mide de herhangi bir yara oluumunun da önüne geçmi oluyoruz ve mide 1 ay süre ile dinlenmi oluyor. Böylelikle midede ki yaralar tedavi edilirken, reflü, ülser, gastrit gibi problemlerde ortadan kalkyor diye belirtti.

Dengeli, düzenli ve salkl beslenmek art

Reflü tedavisinde hastann, yaam tarzn ve beslenme düzenini deitirmesi gerektiini belirten Dr. Hamit çelik, Reflü rahatszl olan hasta, kilolu ise mutlaka fazla kilolarndan kurtulmas gerekir. Özellikle obezite reflüyü tetikler. Asitli yiyecek (portakal, limon vb.) ve içecekler tüketilmemesi gerekirken baharattan da uzak durulmas gerekir. Ayrca yatmadan en az 2 saat önce besin almak doru deildir. çünkü gece yenilen yemekler mide basncsn yükselterek reflü ikayetini de arttrr. Bu yüzden dengeli, salkl ve düzenli beslenme rutini ile reflüyü yenebilmek mümkündedi.

Ana Sayfaya Git