Reflüye iyi gelen 8 mucize besin

Reflünün tedavisinde beslenme düzeni ve alınan gıdalar önemli rol oynuyor.

Haberler 13.02.2017 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Reflünün olumasnda beslenme düzeni ve alnan gdalar çok etkili. Kas yapsnn bozulmasna neden olan asitli yiyecek ve içecekler, yemek borusuna hareket ettii an midede acya neden oluyor. Ayrca midede yanma, kramp ve karn ars da reflünün belirtileri arasnda. Reflünün tedavisinde alnan gdalar ve beslenme düzeni çok önemli. Bu hastala iyi gelen yiyecekler de bulunuyor. te reflüye iyi gelen besinler:

Yulaf: Lifli besinler, midede kolayca enzimlenir. Bu nedenle sindirim sisteminin iini kolaylatrr. Yemek borusundan mideye indii anda mide tarafndan sindirimine balanr. Lifli gdalarn banda yulaf ürünleri ve yulaf ezmesi gelir. Özellikle az yal süt ile tüketildiinde yulaf ezmesi ve ekmei hem reflüye iyi gelir hem de uzun süreli tokluk hissi verir.

Balk: Demir ve omega-3 bakmndan çok zengin bir besin olan balk, ya ve asit bakmndan çok dengelidir. Bu nedenle reflü arlarnn engellenmesini salar. Az yala piirilen balk, daha faydaldr.

Kereviz: Düük kalorili ürünler, reflü hastalarnn her zaman tüketmesi gereken besinlerdir. Kereviz de düük kalorilidir ve sindirim sistemi için çok faydaldr. Halama olarak salatalarn içerisinde kullanlabilir.

Lahana: çerdii C vitamini ve demir sayesinde birçok hastala iyi gelen lahana, reflü hastalarnn öünlerinde rahatlkla tercih edebilecei bir besindir. Asit oran düük olduu için çok faydaldr.

Muz: Reflü hastalarnn tercih edebilecei meyvelerin banda muz gelir. Ph deerinin çok düük olmas, enerji vermesi nedeniyle rahatlkla tüketilebilir.

Brokoli: Reflü semptomlarnn azalmasna yardmc olan brokoli, besin deeri bakmndan çok yüksek bir sebzedir. Mide yanmasna da iyi geldii için iyi bir alternatif öün olabilir.

Halanm Patates: Niasta bakmndan zengin bir besin olan patates, halanarak tüketildiinde reflü hastalna iyi gelir. Haland için ya oran ve asit düzeyi artmaz.

eftali: Lif bakmndan zengin meyvelerin banda eftali gelir. Sindirimi kolay ve asit içermeyen bu besini reflü hastalar öünlerinde tercih edebilir.

Ana Sayfaya Git