Rehavet denetimi

Vaka sayısı en çok düşen 10 ilden Mardin'de 'rehavet' denetimleri

Haberler 25.02.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SALIK Bakanlnn verilerine göre, nüfusa oranla vaka says en çok düen iller arasnda Mardin, ilk 10 kent arasnda yer ald. Midyat Emniyet Müdürlüü ekipleri de halkn rehavete kaplmamas için denetimleri sklatrd. Ekipler, halka ve ilçe esnafna Tedbirleri elden brakmayn uyarsnda bulundu.

Salk Bakanlnn il baznda açklad haftalk tabloda Mardin, her 100 bin kiide 12,52 kiiyle vaka says nüfusa oranla en çok düen ilk 10 kent arasnda yer ald. Bu tablo ile kentte, 1 Martta hayata geçirilmesi planlanan normalleme takviminde yer alma beklentisi artarken, Midyat Emniyet Müdürlüü ekipleri de halkn rehavete kaplmamas için denetimlerini sklatrd. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliinde görevli ekipler, gün boyu çar merkezinde esnaf ve halkla bir araya gelerek, Tedbirleri elden brakmayn uyarsnda bulundu. Ekipler, halka koronavirüs salgnna kar alnacak tedbirlerle ilgili 14 kuraln yazl olduu broürü ve maske datt.

KORONAVRÜSÜ YENENE KADAR BRLKTE çALIACAIZ

Polis memuru Ensari Kocaba, ilçede de vaka saylarnn dütüünü belirterek, Esnafmz gezdik. Maske, mesafe konularnda bilgilendirdik. Broür ve maske dattk. Sosyal mesafenin önemini anlattk. Tedbirleri elden brakmamalarn söyledik. Gevemeyeceiz, koronay yenene kadar hep birlikte çalacaz dedi.

Polis memuru Beyza Aktay ise havalarn snmasyla biraz geveme olabileceini, bu nedenle tedbiri elden brakmamak gerektiini belirterek, Esnafmz ilk önce kendi salklarn korumalar, maske, mesafe ve hijyen kurallarna dikkat etmeleri konusunda uyardk. Havalar da snd. Birazck geveme olacak ama lütfen tedbirleri elden brakmayalm. Esnaf bizi gayet olumlu karlad diye konutu. Esnaf da denetimleri yerinde bulduklarn belirterek, ekiplere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git