Rıfat protez bacakla yürüyecek

Mardin'de 7 yıl önce mısır tarlasında biçerdövere sıkışan sol bacağı kesilen, otobüse binmeye çalışırken çekilen görüntüsü sosyal medyaya yansıyan 14 yaşındaki Rıfat Özbek'in protez ihtiyacını Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği karşılayacak

Haberler 15.11.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde yaayan ve sol baca 7 yl önce msr tarlasnda hasat yapan biçerdövere skmas nedeniyle kesilen 14 yandaki Rfat Özbek, Kzltepe Yetim ve Öksüzler Derneinin desteiyle protez bacaa kavuacak.

lçenin Mezopotamya Mahallesinde yaayan 6 çocuklu Süreyya ve ahin Özbek çiftinin olu Rfat henüz 7 yandayken sol bacan msr tarlasnda hasat yapan biçerdövere kaptrd.

Sol baca diz kapandan kesilen Rfata ailesi maddi imkanszlklar nedeniyle demirden bir protez bacak yaptrabildi.

Ar olduu için protezi kullanamayan 8. snf örencisi Rfatn tek bacayla güçlükle otobüse binmeye çalrken çekilen görüntüsünün sosyal medyada paylalmas üzerine Kzltepe Yetim ve Öksüzler Dernei yöneticileri ailesiyle irtibata geçti.

Dernek yöneticileri aileye Rfatn protez ihtiyacn karlayacaklarn belirtti.

Rfat, evinde ölçü alnarak siparii verilen protez bacaa bir an önce kavumay bekliyor.

BEN DE YÜRÜYECEM

Rfat Özbek, hayrsever dernek üyelerine teekkür ederek, çok seviniyorum. Dier protezim ard, kullanamyordum. Sa olsunlar bana yeni protez alacaklar. Ben de yürüyeceim. Allah raz olsun. ifadelerini kulland.

Dernek bakan Sadettin Kandemir de Rfatn sosyal medyada görüntüsü paylaldktan sonra aileye ulaarak bilgi aldklarn söyledi.

Rfatn 7 yldan bu yana tek ayakla hayata tutunmaya çaltn örendiklerini ifade eden Kandemir, Rfata yeni ve hafif bir protez bacak yaptracaz. Rfat protez bacakla rahatlkla okula gidecek, annesiyle beraber darya çkabilecek inallah. Bunun için kimseden yardm veya ba toplamadk. Dernek üyeleri olarak aramzda para toplayacaz, 18 bin liralk bir protez yapacaz. Rfat sevinecek, iyilik kazanacak. dedi.

Ana Sayfaya Git