Risk kapıda

Sağlık Bakanı Koca: Risk kapıda, sınırda sahra hastaneleri oluşturuldu.

Haberler 27.02.2020 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca, koronavirüse kar alnan tedbirlere ilikin, Snr bölgesinde sahra hastaneleri oluturuldu. Kum ve Mehed geçmii olanlar 14 gün snr ve snra yakn bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklammz dedi.

Salk Bakan Fahrettin Koca, koronavirüs (Kovid-19) salgn ve tedbirlerine ilikin deerlendirmelerde bulundu. Anadolu Ajans (AA) Editör Masasna konuk olan Koca, u ana kadar Türkiyede herhangi bir koronavirüs vakasna rastlanmad. Bu, rastlanmayaca anlamna gelmez dedi.

RSK KAPIYA GELD

Virüse kar hazrlklarnn olduunu ve bütün illerde referans hastaneler oluturduklarn kaydeden Koca, Türkiyeye girii ne kadar geciktirebilirsek, bu süreçte ne kadar az etkilenebilir ülke olursak bizim için baar olur. Baka ülkeler üzerinden gelip çine urayan herkesi 14 gün gözetim altna alyoruz. Bundan sonraki süreçte ran ile benzer durumu yaayacaz. Risk kapya geldi, son derece önemli. Bölgemizde her geçen gün artyor yaylm. Tedbirlerimizi almamz, snrdan girileri önlememiz gerekiyor açklamasnda bulundu.

SAHRA HASTANELER OLUTURULDU

Snr bölgesinde sahra hastaneleri oluturulduunu belirten Koca, Kum ve Mehed geçmii olanlar 14 gün snr ve snra yakn bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklammz. Kum ve Mehed öyküsü ve temas olanlar mutlaka karantinaya alyoruz diye belirtti. Koronavirüs vakalarnn gizlendii iddiasna ilikin de konuan Koca, Tedavi zincirini brakp, Sonucunuz negatif, gidebilirsiniz mi denecek? Böyle bir ey olabilir mi? DSÖden bir eyi gizleyebilir misiniz? Gizlediinizde bir daha dünyada bir yeriniz olabilir mi? ifadesini kulland.

Koca, randan gelen hiçbir yolcumuzun sonuçlarnn pozitif olmadn, hepsinin negatif olduunu çok rahat söyleyebiliriz dedi.

KSEL HJYEN VE EL YIKAMA çOK ÖNEML

Koronavirüsün grip gibi bulatn, özellikle u dönemde kiisel hijyen ve el ykamann çok önemli olduunu belirten Koca, devamnda unlar söyledi: Herkesin maske kullanmasna gerek yok ama gribi olan, souk algnl belirti ve bulgular olanlar bulatrmamak üzere maske kullanmal. Özellikle salk personelinin temas sebebiyle ciddi korumaya alnmas gerekiyor, bütün tedbirlerle hizmeti sürdürüyoruz. Eninde sonunda bize de gelebilir demiyorum, bize de gelme durumu her an olabilir. çünkü komumuz randa ciddi bir salgn var.

Ana Sayfaya Git