Rusya'nın Kovid-19 aşı çalışmaları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının tescillendiğini bildirdi.

Haberler 12.08.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Putin, video konferans yoluyla yetkililerle yapt toplantda, ülkesinde Kovid-19 a çalmalaryla ilgili açklamalarda bulundu.

Putin, Bildiim üzere bugün sabah dünyada ilk kez yeni tip koronavirüs as tescil edildi. A, salam baklk sistemini oluturuyor ve gerekli tüm denetimlerinden geçti. dedi.

Kzlarndan birisinin de ay yaptrdn ifade eden Putin, ileride dünyada Kovid-19a kar birçok ann gelitirileceini umduunu kaydetti.

AININ KLNK DENEMELERNE DEVAM EDLECEK

Rusya Salk Bakan Mihail Murako, Kovid-19 asnn Gamaleya Aratrma Enstitüsünce gelitirildiini aktararak, Sonuçlara göre, a etkili ve güvenli olduunu gösterdi. deerlendirmesinde bulundu.

Klinik denemelere devam edileceini belirten Murako, Ay gelitirenler ileride binlerce kiinin katlmyla klinik denemelerine devam etmek için belgeleri hazrlad. dedi.

RUSYANIN TESCL ETTRD AI LK KLNK SAFHADA

Dünya Salk Örgütü (DSÖ) verilerine göre, Rusyann tescil ettirdiini açklad a, dünyadaki 26 a aday arasnda birinci aama klinik deneme safhasnda görülüyor.

DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier de Rusyay a çalmalar konusunda uyararak, A geliimi konusunda uzun süredir yürürlükte olan uygulamalar ve yönergeler var. Herhangi bir a halka verilmeden önce çeitli deneme ve testlerden geçmelidir. ifadesini kullanmt.

KLNK DENEMELER 3 AAMADA YAPILIYOR

Bir ann yaygn olarak kullanlabilmesi için 3 aamada insanlar üzerinde test edilmesi gerekiyor.

Klinik denemelerin ilk aamasnda, az saydaki gönüllü salkl denek üzerinde a adaynn güvenli olup olmad ve olas yan etkileri aratrlyor.

kinci aamada, güvenilirlii dorulanan a adaynn etkinlii 100den fazla denek üzerinde test ediliyor.

Üçüncü ve son aamada ise ayn ilem birkaç bin denekle tekrarlanyor. Tüm bu süreç, aylar ve hatta yllar alabiliyor.

Ana Sayfaya Git