Sıcak hava, cinsel hayatı vurdu

Psikolog Başak İnan, sıcak havanın insan psikolojisini alt üst ettiğini, aynı zamanda cinsel istekte azalma, stres, huzursuzluk, sinirlilik, uyku sorunlarına yol açtığını söyledi.

Haberler 14.07.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nan, youn i temposu ve rutin hayat kouturmas gibi faktörlerle oluan stresin, bunaltc scak ve yüksek nemle birlikte etkisini artrdn söyledi. Baak nan, Psikolojide biz bu yaananlari termal stres olarak adlandryoruz. Yaz aylar, insan psikolojisi üzerinde önemli deiimlere neden oluyor. Ar scakta tahammülsüzlük, stres, sinirlilik, huzursuzluk, uyku problemleri, itahta art ya da azalma, cinsel istekte azalma, çalmak istememe, özgüven problemleri gibi etkiler görülmektedir dedi.

CNSELLKTE TERLEME FAKTÖRÜ

Detayl incelendiinde youn scakln ikili ilikileri terleme problemi olarak etkilediini vurgulayan Baak nan, Terleyen kiide rahatszlk hissi, kötü kokma korkusu ile gerginlik, partnerinden ve sosyal ortamdan uzaklama olabilir. Bunun yan sra yeterli ve konforlu uyku uyuyamama bir sonraki günü etkileyebildiinden, scakla bal psikolojik durumlar zincir haline getirebiliyor. Zihinsel yorgunluk, beden yorgunluu, bkknlk, konsantrasyon eksiklii buna elik eden tablolar diye konutu.

BOL BOL SU çP SOUK DU ALIN

Bu tabloyu oluturan durumlar tamamen ortadan kaldrmak mümkün olmasa da kendini koruma ve uzman desteiyle etkilerini azaltmann mümkün olduunu aktaran Baak nan, u önerilerde bulundu:

Ar scaklarda bol bol su içip günde en az bir saati, sakin dinlenme ortam yaratarak geçirmek gerginlik ve stresten uzak tutabilir. Vücudun dinlenebilmesi ve uykudan en yüksek verimi alabilmesi için, yükselen beden ssn azaltmaya çalmaldr. Bu anlamda yatmadan önce alnacak bir du ve uyku öncesi ar efor sarf etmekten kaçnmak faydal olacaktr. Uyku için k almayan bir oda tercih etmek, yatmadan önce attrmamak ve akam yemeklerinde hafif yiyecekler yemek de yaz scaklarnn neden olduu uyku sorunlarn giderme konusunda fayda salayacaktr.

Ana Sayfaya Git