Sıcak havada burun estetiği olmanın avantajları

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Sultan Selim Cerrah, “Sıcak havalarda burun ameliyat olmanın, yanlış bilinenin aksine bazı avantajları da vardır. Hastalar yazın ameliyattan yaklaşık 3 hafta sonra denize girebilirler. Deniz suyundaki tuz burun içindeki yaraların iyileşmesine, kabuklanmaların geçmesine büyük ölçüde yardımcı olur. Aynı zamanda kışın burunda yaşanan kuruluk şikayeti de yazın nemli havada minimuma inmektedir” dedi.

Haberler 21.08.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede yaplan estetik operasyonlar arasnda burun ameliyatlar ilk sralarda geliyor. Yazn scak havada m yoksa k günlerinde mi ameliyat karar alnmasnn daha uygun olaca, hastalarn en çok merak ettii konulardan biri olarak öne çkyor. Konuyla ilgili açklamalarda bulunan Liv Hospital Samsun Kulak Burun Boaz Kliniinden Dr. Ör. Üyesi Yavuz Sultan Selim Cerrah, burun estetii ameliyatnn yazn scak havalarda sakncal olduu düüncesinin eskiden yaplan ameliyatlarda kullanlan malzemelerin, ameliyat sonrasnda hastada oluturduu terleme, bask gibi sebeplerle iyileme sürecini geciktirmesinden kaynaklandn söyledi. Dr. Ör. Üyesi Cerrah, Gelien teknolojiyle birlikte iyileme süreci artk çok daha kolay geçmektedir. Artk mevsim koullarndan etkilenmeyen, nefes alabilen bandajlar kullanlmakta ve hastaya ameliyat sonrasnda konfor salamaktadr diye konutu.

DENZ SUYU YARALARI YLETRYOR

Scak havalarda ameliyat olmann yanl bilinenin aksine baz avantajlar olduuna da dikkat çeken Dr. Ör. Üyesi Yavuz Sultan Selim Cerrah, Yazn ameliyattan yaklak 3 hafta sonra hastalar denize girebilirler. Deniz suyundaki tuz burun içindeki yaralarn iyilemesine, kabuklanmalarn geçmesine büyük ölçüde yardmc olur. Kn yaplan ameliyatlarda ise grip, nezle gibi rahatszlklar burun ameliyatndan sonra iyileme sürecini olumsuz yönde etkileyebilir. Ayn zamanda kn burunda yaanan kuruluk ikayeti, yazn nemli havada minimuma inmektedir eklinde konutu.

Yazn burun estetii olmann yllk izne çkan çalanlar ve yaz tatilindeki örenciler için psikolojik açdan da avantajlar sunduunu belirten Dr. Ör. Üyesi Cerrah, Yazn ameliyat olmak, hastalara kendilerini yeni bir döneme hazrlamalar ve yaralarnn iyilemesi açsndan uygun bir zaman frsat da tanr. Örenciler okullarna, çalanlar ilerine ara vermemi olur. Sonbaharda hayatlarna yepyeni bir çehreyle balama anslar olur açklamasnda bulundu.

CLDNZ EN AZ 1 AY GÜNETEN UZAK TUTUN

Scak havalarda burun ameliyat olduktan sonra dikkat edilmesi gereken en önemli konunun ise 1-1.5 ay kadar cildin direk güne nlarndan korunmas olduunun altn çizen Dr. Ör. Üyesi Cerrah, alnmas gereken tedbirleri öyle sralad: Yazn burun ameliyat sonrasnda dar çklmas gerektiinde, buruna koruyucu faktörü yüksek güne kremleri uygulanmal ve geni gölgelikli apkalar taklmaldr. Yazn yaplan burun estetiinin skntl bir süreç olarak görülmesine neden olabilecek riskler böylece ortadan kalkm olacaktr.

Ana Sayfaya Git