Sıcak Havalarda Beyin Kanaması Riski

Havaların iyice artış gösterdiği bu günlerde tansiyon hastaların beyin kanaması geçirme riski yüksek. Uzmanlar, yaz mevsiminde beyin sağlığı için özellikle tansiyon hastalarının sıcaklara dikkat etmesini tavsiye ediyor.

Haberler 13.07.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Scak havalarda beyin kanamas riski ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakknda bilgi veren Beyin, Sinir Cerrahisi Anabilim Dal Bakan Prof. Dr. Murat mer, ar scak havalarn en çok yüksek tansiyona sahip hastalar etkilediini söyledi.

Tansiyonun ani ve denetimsiz yükselmesinin beyin kanamasna neden olabildiini hatrlatan Prof. Dr. mer, doumsal damar deiiklii, phtlamay engelleyici ilaç kullanm, baz karacier hastalklar, yüksek dozda alkol kullanmnn da söz konusu komplikasyona yol açtn belirtti.

BEYN KANAMASI RSK

Beyin kanamasnda ciddi ba ars, bulant, kusma, bilinç kayb gibi belirtilerin ortaya çktn ifade eden Prof. Dr. mer, Kanamann olduu beyin bölgesine bal olmak üzere felç ve birtakm belirtiler geliebilir. eker hastal, damar sertlii, tansiyon yükseklii olan kiilerde bu tablonun ortaya çkmas durumunda, beyin kanamas ihtimali düünülerek hasta hemen hastaneye götürülmeli. diye konutu.

Scak havalarn özellikle tansiyon hastalarnda beyin kanamas riskini artrdn belirten Prof. Dr. mer, u tavsiyelerde bulundu;

1) Günein direkt etkilerinden korunmak için apka ya da bandana ile dolalmal.

2) Sabah 10.00 ile öleden sonra 14.00 arasnda güne altnda kalmamal.

3) Aç kalmamaya dikkat edip salkl ve düzenli beslenmeye özen gösterilmeli.

4) Gün içerisinde artan su ihtiyacn giderilmeli. laçlarn düzenli olarak alnmal. Tansiyon kontrolleri daha sk yaptrlmal.

Ana Sayfaya Git