Sıcak havalarda çocuklarda isiliğe dikkat

Dr. Melike Özberk Koç, bebeklerde ve çocuklarda sıkça görülen isilik konusunda önemli bilgiler verdi.

Haberler 31.07.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Melike Özberk Koç, silik, ekrin ter bezleri ve kanallarnn tkanmas ve terin cilt ve cilt altna geri akmas nedeni ile meydana gelen özellikle yaz dönemlerinde bebek ve çocuklarda, sk görülen bir cilt problemidir. Bu tkanklk deri altnda biriken terin küçük kabarck ve kzarklk olarak kendini göstermesi ve genellikle kant elik etmesi ile rahatsz edicidir. Sklkla yaz aylarnda, lk ve nemli iklimlerde en yaygn olarak görülmektedir. Döküntüler tedavi olmadan da bir süre sonra kendi kendine iyileir. Ancak gerekli önlemler alnmaz ise cilt üzerinde daha komplike bir hal alabilir dedi.

çocuklarda isilik olumasn azaltmann yollar hakknda bilgi veren Dr. Koç, En önemlisi bebek ve çocuun kaln ve sentetik kyafetler giymemesi, ince, teri emebilen pamuklu kyafetlerin tercih edilmesidir. Özellikle yaz günlerinde kyafetlerin sk sk deitirilmesi, kyafetler ykanrken kimyasal içerikli deterjan ve yumuatclar yerine sadece ekolojik içerikli bir temizleyici ile ykanmas, yumuatc kullanlmamas uygun olur diye konutu.

TERLE ATILAN TUZ

Özellikle yaz döneminde terle atlan tuzun ter bezlerinde tkaç oluturmamas için bebek ve çocuklarn sk sk su ile ykanmasnn uygun olduunu kaydeden Dr. Koç, Eer sk ykamak mümkün deil ise bir pamuk pedi slatp gün içinde boyun kvrmlar koltuk alt gibi isilie yatkn bölgeleri temizlemek ideal olacaktr. Ayrca deniz suyuna girmek, eer denize girme imkan yok ise ölü deniz mineralleri içeren tuzlar az miktarda ykanma suyuna atmak gözeneklerin açk kalmasna yardmc olarak isilii azaltabilir ve olumasn engeller. Korunmada ve hafif lezyonlarda alerjik bir durum yok ise tbbi papatya ve kalendula çaylar ile temizleme ya da papatya ve kalendula özlerini içeren doal cilt bakm ürünleri inflamasyon sürecini azaltabilir. Ancak isilik geçsin diye youn içerikli yalar ve piik kremleri kullanlmamaldr. Tüm önlemlerinize ramen çocuunuzdaki isilik uzun süreli devam ediyor ise mutlaka dermatoloji hekimine bavurulmas gerekir açklamalarnda bulundu.

Ana Sayfaya Git