Sık görünen et benleri hormon bozukluğu sebebi

Dr. Emrah Çinik, sık görülen et benlerinin hormon bozukluğu sebebi olduğunu belirtti.

Haberler 21.01.2018 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinik Estetik Merkezinden Dr. Emrah çinik, Genetik yapmza ve aile öykümüze göre benlerin 1/3ü doutan, 2/3ü sonradan geliiyor. nsanlar benlerin çounun doutan olduunu sonradan gelienlerin sakncal olabileceini düünüyor. Oysa kiide yaklak olarak 30 yana kadar yeni ben geliimi devam edebiliyor dedi.

Cilt ile ayn renkte oluan et benlerinin ise daha çok 30-40 yandan sonra görüldüünü ifade eden Doktor Emrah çinik, imanlk, hamilelik, menopoz ve hormon hastalklar et benlerinin çoalmasna sebep olabilir. Et benler hastay rahatsz ediyorsa, çok ksa bir ilem ile alnmalar mümkün. En çok boyun, koltuk alt, üst gövde ve göz çevresinde ortaya çkar. Radyofrekans, kriyoterapi ve cerrahi olarak kolayca tedavi edilebilirler. diye konutu.

ET BENLER HORMONAL BOZUKLUK

Et benleri çok fazla sayda ve yaygnsa, hastada barsak polipleri ve hormon bozukluunun mutlaka aratrlmasn öneren Dr. Emrah çinik, unlara dikkat çekti: Diyabetli kiilerin boyun kenarnda, kasklarnda ve koltuk altlarnda gördüümüz et benleri sürtünme ve kama nedeniyle kanama, kopma yapacak olursa risk oluturur. Bunlar çok büyümeden dermatoloji hekimi tarafndan alnmal. Bu et benleri ip balayarak düürmeye çalmak, asitli ilaç sürmek doru olmayan yaklamlardr.

Ana Sayfaya Git