Sağlık Bakanlığından "Meksika Biber Hapı" uyarısı

"Meksika Biber Hapı isimli ürün Bakanlığımızca onaylı/izinli bir ürün değildir"

Haberler 26.07.2018 - 12:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

laç olmad halde ilaç izlenimi verilerek reklam ve tantmlar yaplan bu ve benzeri ürünlere vatandalarmzn kesinlikle itibar etmemesi ve satn almamas büyük önem arz etmektedir

Bahsi geçen ürünlerin analizinin yaplmas için sipari verilecek ve analiz sonuçlarnda etkin madde tespit edilmesi durumunda gerekli adli ve idari ilemler balatlacak

Zayflama hap olarak satlan ve ölüm riski tayan Meksika Biber Hapnn, Salk Bakanlnca onayl veya izinli bir ürün olmad, ürünün tekrar piyasaya çkmas üzerine incelemeye alnaca ve analiz sonuçlarnda etkin madde tespit edilmesi durumunda gerekli adli ve idari ilemlerin balatlaca bildirildi.

Salk Bakanlndan, ölümlere neden olduu iddialaryla medyada yer alan Meksika Biber Hap isimli ürünün internet üzerinden satnn devam etmesine ilikin yazl açklama yapld.

Söz konusu ürünün kilo vermeyi salad belirtilerek internet siteleri ve sosyal medya platformlarnda zayflama ilac ad altnda satld aktarlan açklamada, Öncelikle Meksika Biber Hap isimli ürün Bakanlmzca onayl/izinli bir ürün deildir. ifadesine yer verildi.

AMAN HA TÜKETMEYN!

Açklamada, unlar kaydedildi:

Salk Bakanl Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumumuz, 2016 ylndan bu yana toplamda 423 internet sitesini Biber Hap, Pepper Time gibi isimlerle de anlabilen Meksika Biber Hap nedeniyle Eriim Salayclar Birliine bildirmitir. Öte yandan, internet sitelerinde yaplan son incelemelerde bahsi geçen ürünlerin üzerinde ve açklama ksmlarnda ilaç etkin maddesi olan sibutramin ibaresine rastlanlmamtr. Bununla birlikte bahsi geçen ürünlerin analizinin yaplmas için sipari verilecek ve analiz sonuçlarnda etkin madde tespit edilmesi durumunda gerekli adli ve idari ilemler balatlacaktr. Tarafmzca yürütülen mücadelenin yannda, ilaç olmad halde ilaç izlenimi verilerek reklam ve tantmlar yaplan bu ve benzeri ürünlere vatandalarmzn kesinlikle itibar etmemesi ve satn almamas büyük önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git