Sağlık çalışanlarına peş peşe müjde

14 Mart’a yetişmesi beklenen Torba Kanun ile sağlık çalışanlarının birçok sorunu çözülecek. Esnek çalışmadan, yıpranmaya kadar sektör silbaştan şekillendirilecek.

Haberler 14.03.2018 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Ahmet Demircan, yüz binlerce salk personelinin merakla bekledii Torba Kanunun 14 Mart Tp Bayramna yetieceinin müjdesini verdi. Salkta dönüümün yeni dönemini ilk kez açklayan Bakan Demircan, Torba Kanun ile salkçlarn uzun zamandr bekledikleri iyiletirmelerin yan sra salkta kaliteyi ve sürdürülebilirlii artracak düzenlemelerin de geleceini söyledi.

YIPRANMA STEDK

Tasarda salk çalanlar için birçok müjdenin yer aldn ifade eden Bakan Demircan, Tüm salk çalanlarna 4 ylda 1 yl ypranma pay, ek ödemelerin emeklilik maana yansmas, hastanelerde salk çalanlarnn çalma artlarnn iyiletirilmesi, her hastaneye kre zorunluluu, özlük haklarna ilikin iyiletirmeleri biz kanun tasarsnda talep ettik dedi. Devletteki iyi yetimi hekimlerin yüksek maala özel sektöre transfer oduuna dikkat çeken Bakan Demircan, Sistemde yeni bir çalma yapyoruz. Üniversite ya da devlet hastanelerinde çalan hekimlere, mesai sonrasnda darda çalma imkn verebiliriz. Bunu tartmaya açyoruz. Esnek çalma modelini çalyoruz diye konutu.

DÜNYAYA TANITIM

Türkiyenin alannda en iyi hekimlerinin bir uluslararas katalog ile dünyaya tantlacana dikkat çeken Bakan Demircan, Bu hekimlere yapt ileme göre döner sermayeden ek ödemeler yaplarak iyi hekimlerin tannrl artacak hem de hizmetlerinin maddi karl olacak dedi. Demircan ayrca, finans konusunda baz skntlar olduunu belirterek, salk hizmetlerine yaplan ödemelerde 2008den bu yana fiyat düzenlemesi yaplmadn, bunun düzeltilebileceini ifade etti.

HER OTEL BR HASTANE OLACAK

Uluslararas Salk Hizmetleri Anonim irketi ad altnda bir yap kuracaklarna dikkat çeken Bakan Demircan, Salk turizmi tek çat altnda yaplacak. Kapasitesi 50 yatak ve üstü olan oteller, konaklamal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak salk hizmeti verebilecekler. Her otelin ayn zamanda 5 yldzl bir hastane olarak salk hizmeti vermesinin yolunu açyoruz. Bir salk kuruluu bir otelde bu ekilde iletme de yapabilir diye konutu.

Bakan Demircan, pratisyen açnn 2024te kapanacan belirterek, O zaman mecburi hizmeti kaldracaz. Atama yönetmeliinde, salk personelinin aile yapsn birletirecek düzenlemeler yaptk dedi.

Ana Sayfaya Git