Sağlık kuruluşlarına girişlerde "maske" zorunluluğu

Sağlık Bakanlığı "Vatandaşlarımızın tıbbi maske takmaları zorunlu olup, sağlık kuruluşu içerisinde maskesiz dolaşıma izin verilmemesi, tedbirlerin kamu, üniversite ve özel sektöre ait tüm sağlık kuruluşlarında uygulanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi sağlanacak"

Haberler 07.04.2020 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR-Salk Bakanl, tüm salk kurulularna girilerde vatandalarn tbbi (cerrahi) maske takma zorunluluu getirildiini bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, Salk Hizmetleri Genel Müdürlüünce 81 ilin valiliklerine hasta ziyaretleri hakknda gönderilen yazda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi süresince hasta ziyaretleriyle ilgili yaplan düzenlemelere ilave tedbirler getirildii belirtildi.

MASKESZ GR YASAK

Bu kapsamda, mart ve nisan aylarnda uygulanmas istenilen tedbirlerin Bakanlk tarafndan yaplacak ikinci bir duyuruya kadar uygulanmaya devam edilecei kaydedilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Tüm salk kurulularna girilerde vatandalarmzn tbbi maske (cerrahi maske) takmalar zorunlu olup, salk kuruluu içerisinde maskesiz dolama izin verilmemesi, tedbirlerin kamu, üniversite ve özel sektöre ait tüm salk kurulularnda uygulanmas konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi salanacak.

ÜCRETSZ MASKE DAITIMI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla balatlan ücretsiz maske datmnda bavurular, e-Devlet Kaps üzerinden alnacak.

PttAVM.com internet sitesi üzerinden yaplan duyuruda, Salk Bakanl ile Ulatrma ve Altyap Bakanlnn koordinasyonunda https://maske.epttavm.com üzerinden yaplacak bavurulara ksa sürede youn bir ilgi olduu belirtildi.

E-DEVLET ÜZERNDEN BAVURU

Duyuruda, Sizlere daha salkl hizmet sunabilmek adna, ücretsiz maske taleplerinize ilikin bavurularnz en ksa sürede e-Devlet Kaps üzerinden alacamz bildirmek isteriz. Anlaynz için teekkür ederiz. ifadelerine yer verildi.

Maskelerin, 20-65 ya arasndaki her vatandaa ücretsiz olarak datlaca açklanmt.

Ana Sayfaya Git