Sağlıkçılar istişarede

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: “İş ile aile yaşamının uyumlu hale getirilmesinde büyük bir sorumluluğumuz var”

Haberler 11.01.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Salk-Sen Diyarbakr ubesi Kadn Komisyonu stiare Toplantsnda konuan Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu, Sendika olarak önemsediimiz bu ülkeye ve bu ülkenin kadnna bir katkmz olacak ise salktaki istihdamn arttrlmas, i yaam ile aile yaamnn uyumlu hale getirilmesi noktasnda çok büyük bir sorumluluumuz var dedi.

STARE TOPLANTISI

Salk ve Sosyal Hizmet çalanlar (Salk-Sen) Diyarbakr ubesi Kadn Komisyonu stiare Toplants yapld. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmas sonras toplantnn açl konumasn yapan Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu, hemire ve salk çalannn kendi iinin dnda birçok farkl görev yaptn belirterek, Salk çalanlarmz özellikle kadn çalanlarmz kendi iinin dnda doktorun da ve tbbi sekreterin de görevini yapmaktadr. Kadn i yerinde gerçekten fedakar ve cefakar bir çalandr. Evinde eine etir, çocuuna annedir, çocuuna öretmendir, evin içileri bakandr ve hiç gözükmeyen, hiç söylenmeyen annesi ve babas vardr. Artk ya ilerlemitir ayn zamanda ona da bakandr. Bir insann ve bir kadnn yapabileceinden çok fazlasn Türkiyede özellikle salk çalanlar yapmaktadr. Salk çalanlarmz ne yazk ki Türkiyede kadn haklar savunucusu olan derneklerin hiçbir zaman da dikkatini çekmeyi baaramamlardr. Bizim sendika olarak önemsediimiz bu ülkeye ve bu ülkenin kadnna bir katkmz olacak ise salktaki istihdamn artrlmas, i yaam ile aile yaamnn uyumlu hale getirilmesi noktasnda çok büyük bir sorumluluumuz var diye konutu.

SORUNLAR DNLEND

Durmu, konumasnn ardndan toplantya katlan salk çalanlarnn sorularn tek tek cevaplayarak not ald. Toplant, katlmclara plaket verilmesi ve toplu hatra fotoraf çekilmesi ile son buldu.

Toplantya, Diyarbakr l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Diyarbakr l Müdürü Rfai Yldrm, Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu, Salk-Sen Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensraiolu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayda salk çalan katld.

Ana Sayfaya Git