Sağlıklı Dişler için Bunlardan Uzak Durun!

Dt. Oğuz Kara, “ Ancak bunun yanında hangi gıdaların dişlerimize ne kadar zarar verdiğini de bilmemiz gerekir. Özellikle dişler için en zararlı ve uzak durulması gereken şey yiyecek ve içeceklerin içerisindeki asittir.

Haberler 03.11.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asit, gdalarn içinde direk bulunabilecei gibi aldmz besinlerdeki karbonhidratlarn azdaki bakteriler tarafndan aside dönümesiyle de oluur. Dilere en çok zarar veren karbonhidrat ve asit içeren gda ve içeceklerden mümkün olduu kadar uzak durulmas gerekmektedir dedi.

Dt. Ouz Kara,salkl bir gülümseye sahip olmak için uzak durulmas gereken 10 zararl yiyecei ve içecei açklad.

Sigara:Di ve di etlerine zarar verir,az kokusuna neden olur.

Alkol: Tükürük azmzdaki plan ve asidin etkisini azaltacak ilk savunmamzdr. Bu yüzden az kuruluuna sebep olacak her ey di için zararldr. Alkol de az kuruluuna sebep olaca için kullanlmamas gereken bir içecektir.

Meyve Sular : Ph 7 den düük olan gdalar dilere zarar verir. PH I 2,5 olduu için meyve sular da dilere zararldr

Limon : Ph 2 olduu için diler için zararldr.

Kola : En zararl içeceklerden biridir. çünkü hem fosforik asithem eker hem de sitrik asit içerir.

Enerji içecei : Sitrik asit ve eker içerdiklerinden dolay diler için zararldrlar.

Yapk gdalar (lokum, jeli bon vb.) : Tatl ekerlemelerden daha zararldr. çünkü daha fazla eker verirler ve ayn zamanda sitrik asit içerirler.

Kuru Meyve: Kuru meyveler karbonhidrat ihtiva eder. Aynzamanda kuru meyveler yapkanl sebebiyle az içinde daha uzun süre kalr. Sürekli kuru meyve yiyip dilerinizi frçalamamanz dilerinizin çürümesine sebep olur.

Buz : Buz çinemek iyi bir fikir deildir. Buz çok serttir. Eer eski büyük dolgularnz varsa buz yediiniz zaman çok kolay bir ekilde dileriniz krlabilir. Souk ayn zamanda dilerinizin kamamasna sebep da olabilir.

Beyaz Ekmek : Tükürükte bulunan amiloz enzimi karbonhidratlar ekere çeviren enzimdir. Fakat ekeri zararl klan ey azdaki bakterilerin ekeriyemesi ve asit ortaya çkarmasdr. Eer azda hiç plak yoksa ekeri aside çevirecek ve di çürüü oluturacak bir ey de yoktur.

Ana Sayfaya Git