Sağlıkta "bayram" alarmı!

Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin normal çalışma günlerinde olduğu gibi bayramda da kesintiye uğramaması için genelge yayımladı 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, bayram süresince tüm acil servislerinde artan iş hacmini karşılayabilecek şekilde tedbirler alınacak Bayram süresince özellikle kanser hastalarının tedavilerinin aksamaması için planlanan radyoterapi hizmetleri kesintisiz yerine getirilerek hasta mağduriyetine izin verilmeyecek

Haberler 19.08.2018 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, salk hizmetlerinin normal çalma günlerinde olduu gibi Kurban Bayramnda da kesintiye uramamas için genelge yaymlad.

Bakanlk tarafndan 81 il valiliine gönderilen genelgeye göre, bayram süresince üniversite ve özel sektöre ait acil servislerinde, artan i hacmini karlayabilecek nitelik ve kapasiteye yönelik tedbirler alnacak.

Genelge uyarnca yatakl tedavi kurumlar, vaka bilgilerini, bo, dolu ve toplam yatak durumlarn, servislerin seviye bilgilerini, fiilen çalan nöbetçi hekim listelerini güncel ve doru olarak komuta kontrol merkezine bildirecek.

SALIK GENELGES

Bayram tatili boyunca özellikle kanser hastalarnn tedavilerinin aksamamas için radyoterapi hizmetleri planlanan tedavi protokollerine uygun olarak sürdürülecek ve hasta maduriyetine sebebiyet verilmeyecek.

Diyaliz, replantasyon, kalp cerrahisi-yank ve organ nakli gibi özellikli hizmet sunumu ve tbbi laboratuvarlar, ultrason-MR-tomografi-röntgen vb. görüntüleme birimleri ile hasta yatrlan kliniklerde günün her saatinde kesintisiz hizmet sunulacak.

Ayrca evde salk hizmetleri kapsamnda önceden planlanm ev ziyaretleri, hastalarn devam etmekte olan ilaç uygulamas, tbbi bakm ilemleri de aksatlmadan sürdürülecek.

Ana Sayfaya Git