Sağlık’ta sistem kendini yenileyecek

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: "Sağlıkta Türkiye'nin kesbetmiş olduğu bu seviye başarılı bir seviye. Bu seviyeyi burada terk etmek durumunda değiliz. Bunu daha yukarıya taşıyacağız" dedi.

Haberler 31.07.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Ahmet Demircan, Salkta Türkiyenin kesbetmi olduu bu seviye baarl bir seviye. Bu seviyeyi burada terk etmek durumunda deiliz. Bunu daha yukarya tayacaz. dedi.

Partisinin lkadm lçe Bakanln ziyaret eden Demircan, gazetecilere yapt açklamada, insanlarn domadan önce salk hizmetiyle karlatn, bu hizmetin ölüm annda bittiini söyledi.

Tatil olmayan hizmetlerin 7 gün 24 saat sürdüüne iaret eden Demircan, unlar dile getirdi:

Ülkemizde büyük bir kurumdur, baarl bir yere gelmitir. Geçmi dönemlerden daha önde hizmet etmi bir kurum. Böyle bir kurumun bana bu hizmetleri daha yukarya tamak, Türkiyedeki salk standardn daha üst seviyelere çekmek gibi bir sorumlulukla, deerli Cumhurbakanmz ve Babakanmzn teveccühü ve güvenleriyle, Meclisimiz ve tüm arkadalarmzn desteiyle, sizlerin de verecei destekle milletimize hizmet etmek üzere bu göreve getirilmi bulunuyorum.

Görevimin sorumluluunun bilincindeyim, ar olduunun bilincindeyim.

Bir yerde bir vatandamz hizmete ulaamazsa kendimizi bundan sorumlu tutarz

Türkiyenin salk hizmetlerinde belirli bir seviyeye geldiini anlatan Demircan, bu hizmetlerin, milletin karsnda yüzlerini ak eden hizmetlerden olduunu vurgulad.

Demircan, Türkiyede salkla ilgili birtakm sorunlar bulunduuna dikkati çekerek, öyle devam etti:

Bakanlmz bir tespit yapyor, varsa bir problem çünkü çok dinamik bir hizmet, her an gelime duyulan bir hizmet... Bir yerde bir vatandamz hizmete ulaamazsa kendimizi bundan sorumlu tutarz, sorumluluunu hissederiz. Mesela, en son bir dac kardeimiz, Kaçkar Dalarnda dün daclk yaparken 3 bin 500 metre rakmda düerek ayan krd. Ona ulamak için gece yarlarna, sabah kadar takip ettik olay. Bu sabah alnd oradan çünkü helikopterler yanaamad, bizim helikopterlerimiz yanaamad.

Silahl Kuvvetlerden gelen helikopterler yaklaamad. Oraya karayoluyla ulald ve salkl ekilde tedaviye alnd. Böyle bir hizmet, alan tanmyor, zaman tanmyor, mekan tanmyor. Böyle bir hizmette elbetteki skntl noktalar gelirse önümüze, üzerimize düeni yapacaz ama undan emin olun: Salkta Türkiyenin kesbetmi olduu bu seviye baarl bir seviye. Bu seviyeyi burada terk etmek durumunda deiliz. Bunu daha yukarya tayacaz.

Salkta ikinci dönüüm döneminin baarl ekilde devam ettiini vurgulayan Demircan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann önderliinde ehir hastanelerinin ban çektii, lokomotifliini yapt salkta ikinci dönüüm dönemine giriliyor. Biz de bu konuda üzerimize düen görevi sonuna kadar yapacaz. Türkiyeyi bölgesinde ve dünya üzerinde parmakla gösterilir, örnek alnr bir salk merkezi haline getirmeyi hedeflerimize koymu bulunuyoruz. diye konutu.

Salk Bakan Demircana ziyaretinde AK Parti Genel Bakan Yardmcs çidem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Akif çaatay Klç, Fuat Kökta ve Orhan Krcal, Büyükehir Belediye Bakan Yusuf Ziya Ylmaz ve AK Parti l Bakan Muharrem Göksel elik etti.

Ana Sayfaya Git