Sabahları enerjik uyanmak isteyenlere özel 7 öneri

Mevsim geçişlerinde, havaların soğuk olduğu dönemlerde tam bir eziyete dönüşen sabahları enerjik uyanmak için basit önerileri dikkate almak gerekiyor.

Haberler 24.10.2016 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah erken kalkmak çou insan için oldukça zor. Alarm kurmadan sabah uyanp üstüne bir de kendini enerjik hissetmek için beslenmenize ve uyku düzeninize dikkat etmenin yannda basit birkaç öneriye de bavurabilirsiniz. Biyolojik saatinizi erken kalkmaya ayarladnzda daha hzl yol aldnz da göreceksiniz.

Sabahlar enerjik uyanmak isteyenlere özel 7 öneri

SABAHLARI ENERJK UYANMAK çN TÜYOLAR

1. Yatmadan önce çok ar ve yal eyler yemekten kaçnmak kaliteli bir uykunun srlarnn banda geliyor. Hazm zor yiyecekler uyku düzeninizi bozar ve uykunuzu kaçrr. Kafeinli yiyecek ve içeceklerin yannda adrenalin salglamanza neden olan olaylar veya korku filmleri de uykunuzu kaçran etkilerle sizi kar karya brakabilir. Bu nedenle yatmadan önce rahatlatc ve dinlendirici bitki çaylar, süt veya bir bardak su içebilirsiniz. Ayrca yemek yemeyi yatmadan en az 3 saat önceden sonlandrmalsnz.

2. Her akam ayn saatte yatmak ve sabah ayn saatte kalkmaya çalmak uyku düzeninizi ayarlamann ve biyolojik saatinizi çaltrmanzn en pratik yolu. Odanzn ses ve ktan uzak olmasna ve uyku saati düzenine dikkat ederek kaliteli bir uyku uyumanz ve güne enerjik balamanz kolaylar.

Sabahlar enerjik uyanmak isteyenlere özel 7 öneri

3. Uyandktan sonra yüzünüzü ykamak veya kendinizi hemen dua atmak uyku mahmurluunuzu üzerinizden atmanza yardmc olur ve güne enerjik bir balangç yapmanz salar. Eer imkannz varsa uyandktan birkaç dakika sonra esneme ve germe hareketleri yaparak kaslarnz daha aktif hale getirebilir ve uyanmanz kolaylatrabilirsiniz. Hafif egzersiz hareketleri hem kendinizi zinde hissetmenizi salar hem de esnek kaslara kavumanza yardmc olur.

4. Kahvalt yapmadan güne balamak uyku halinizin uzun sürmesine sebep olur. Güne protein ve kaliteli karbonhidrat içeren bir kahvalt ile balamak gün boyu yorgun ve halsiz hissetmenizi önler.

5. Sabahlar uyandktan sonra cam açarak derin nefes alma egzersizleri yapmak beyne oksijen gitmesine ve zihnin canlanmasna yardm eder. Temiz hava sizi gün boyu enerjik hissettirecektir.

Sabahlar enerjik uyanmak isteyenlere özel 7 öneri

6. Sabah kalktnzda giyinirken veya kahvalt yaparken enerjik müzikler dinlemek uyku mahmurluunuzu atmaya ve sizi güne hazrlamaya yardmcdr. En sevdiiniz parçalar içeren bir playlist hazrlamak sabahlar kendinizi canl hissetmek için iyi bir fikir.

7. Sabahlar magnezyum içeren besinler tüketmek enerjinizin daha hzl yükselmesini salyor. Tam tahll ekmekler ve kuruyemi çeitlerini kahvaltnza eklemeyi unutmayn.

Ana Sayfaya Git