Saç dökülmesini tetikleyici sebepler

Saç dökülmesi çağımızın en büyük problemleri arasında yer alıyor. Çoğunlukla genetik altyapıya, sağlıksız beslenme ve hormonal dalgalanmalara bağlı geliştiği söylenen saç dökülmesi, ayrıca bazı şehir efsanelerinin de doğmasına neden oluyor.

Haberler 18.07.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede ve dünyada bir ilk olarak, 2 senelik ARGE çalmas sonrasnda gelitirilen Organik Saç Ekimi ve saç dökülmeyi engelleyici Organik Enjeksiyon, saç dökülme ve kellik sorununa en etkili yaklam sunuyor. Estetik International Salk Grubu Saç Tedavileri Merkezi, yaptklar aratrmalar sonucunda saç dökülmesi hakknda doru bilinen yanllar sraladlar:

Pek çok insan apka, bere, baörtüsü gibi aksesuarlarn saçlar döktüü konusunda hatal bir bilgisi var. Güneten korumak amacyla taklan bu tarz aksesuarlarn, özellikle pamuklu, skmayan ve terletmeyen kalitede olanlar tercih edilirse, çok fazla faydas olduunu da söyleyebiliriz.

SAç TIRAI YAPMAK

Saç tra yaptrmak ya da saçlarn ucundan kestirmek de, saçlarn gürlemesini ya da dökülmesini engellemez. Ayn ekilde saç frçalamann da yine saç köklerine herhangi bir güçlendirici etkisi yoktur, aksine saçlar krabilir ve güçsüzletirebilir.

Özellikle k aylarnda skça kullanlan fön makinalarnn ve yazn havuz klorunun tek yan etkisi, saçlardaki nemi azaltmasdr. Saç dökülmesiyle dorudan bir balants olduunu söyleyemeyiz ama saçlardaki bir miktar nem, daha salkl gözükmesini ve krlgan olmamasn salar.

SAç EKLLENDREN

Saç ekillendirme ürünleri buna ek olarak renk deiimi ya da beyazlar kapatma ihtiyacndan dolay kullanlan boyalarn bazlar saça zarar verme potansiyelleri var. Fakat saç büyüme döngüsünü etkileyebilecei eklinde herhangi bir bilimsel bilgimiz yok.

Ancak saçn rengini açmak için kullanlan agresif kimyasal maddeler, özellikle saç köklerine ciddi derecelerde zarar verebilir ve bu da saç dökülmesini tetikler.

Saç dökülmesi ve kellik sorunu için Estetik International kliniklerimize bavuran hastalarmzn çouna ayn ifadeyi kullanyoruz. Saç köklerini korumak, salkl beslenmek çok önemli. Eer bu durumu tetikleyici bir hastalnz da yoksa kellik sorunu için Organik Saç Ekimi, saç dökülmesi için de Organik Enjeksiyon yaptrarak, tüm bu sorunlarn önüne geçebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git