Saç ekimi cerrahisinde 7 yanılgıya dikkat

Saç Ekimi Uzmanı Songül Alçı, saç ekimi cerrahisinde yanılgılara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Haberler 07.09.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saç Ekimi Uzman Songül Alç, nternetin günlük hayatmzn her noktasnda oluu ile artk düünemez sadece arama motorlarna sorar olduk. nternet dünyasnda profesyonel bilgilerden daha çok sanrm kiilerin kendine ait yorumlar ve birçok kiinin rahatça kendine has bilgileri girebildii bir dünya olduundan büyük oranda kirlenmi gerçek d bilgilerle kar karyayz. Kulaktan kulaa yaylan efsanelerle de insanlar yanl bilgilerle donanm, internetten okuduu için inanm, uygulam ve bu uygulamadan zarar görmü ekilde karmza geliyor. Yani kiileri önce internet tedavi ediyor sorun olursa doktora bavuruyorlar dedi.

Alç, saç ekimi konusunda yanl bilgileri öyle sralad:

YANLI BLGLER

1. Saç ektiren kiiler çim adam oyuncak bebek saçl görünümlü olur. Hayr. Saç ekim yaptracanz merkezi ilemi yapacak uzman iyi aratrrsanz artk saç ekimi son derece doal ve anlalmaz ekilde yaplyor.

2. Saç ekim sonuçlar kalc deil, ekilen saçlar bir süre sonra dökülüyormu. Hayr. Saç ekim saçlar iki kulak aras ensenin üst bölümünden dökülmeme özelliine sahip saçlarn transferi olduu için bu saçlar ömür boyu dökülmezler.

3. Saç ekimi son derece arl bir uygulamadr. Saç ekimi cilde kök alm ve kökleri ekim bölgesine balangçta 3-5 enjeksiyonun yaplp uyuturulduu sonra o alanda çalld bir ilemdir. Kii 3-5 enjeksiyona da dayanamyor ise , artk pompa /sprey anestezi uygulamalaryla bu durumda ortadan kaldrld. Pompa anestezi sayesinde anestezik ilaç cilt içine basnçla zerk ediliyor. Uyuan bölgelerde ineli enjeksiyon devam etse de kii ilk korkuyu ve acy hissetmemi oluyor.

4.Herkes saç ektirebilir. Hayr. Saç ekimi için en uygun aday uzmanlar tarafndan belirlenebilir. Doru zamanda yaplmayan saç ekimleri nedenli maalesef tek seans yada iki seansta saçlanacak kiiler, daha fazla seanslara çkmak bir yana aslnda saç sorunu yaamayacak iken ömür boyu saçszla da mahkum kalabiliyor.

SAç EKMNDE KÖK

5.Ekilen saç uzun yllar bakm gerektirir. Hayr. Saç ekimi sonrasnda köklerin tutma yüzdesiniz arttrmak ve mevcut saçnza destek olmak amaçl baz medikal ilaçlar tavsiye edilse de uzun yllar özel bakmlara mahkum deilsiniz.

6.Saç ekimi yaptrmak için saçlarmn dökülmesini tamamen beklemeliyim! Hayr. Saç seyrelmeniz olduunda ve dökülmeniz durduu zaman saç ekimi yaptrabilirsiniz. Böylece yllarca saç seyreklii olan dökülmü açlm saçlarla beklemek zorunda deilsiniz. Bir an önce sklatrma ekimi yaptrrsanz bu süreci rahat atlatr dier saçlarnzda döküldüünde tamamen saçsz kalmam olursunuz. Yaptrdnz ekim, doru kiiler tarafndan planland ise sizi çok iyi destekleyecektir.

7. Yaz mevsiminde saç ekimi yaplamaz. Hayr. Saç ekimi ile bir mevsim ilikisi yoktur. Yaz mevsiminde de k mevsiminde de günlük aktivitelerinize uygun snrlamalar yada serbestlikler olacaktr. Bu iki mevsim içinde geçerli. Terleme, günelenme, deniz, havuz için gerekli bilgilendirmeleri uzmannz yapacaktr.

Ana Sayfaya Git