Saç Ekimi Kabus Olmasın !

Günümüzde saç dökülmesi artık eskisi kadar korkulacak bir dert olmaktan çıktı. Çünkü saç ekimi sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor.Yalnız saç ekimindeki kriterlere mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.

Haberler 19.07.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzman Op.Dr.lhan Serdarolu konu ile ilgili bilgiler verdi.

Saç ektirme kararnzn hayal krklna dönümemesi için dikkat edilmesi gereken baz noktalar var, ve biraz bunlardan bahsetmek istiyorum. Türkiye, her ne kadar saç ekimi yaptrmak açsndan bir cennet tabir edilse de bu bazen, yetersiz ve tecrübesiz bir ekiple sizin için bir cehenneme dönebilir.

Saç ekiminde önemli noktalar unlardr :

1. Saçnz neden dökülüyor aratrn:

Kan ve salk testleri yaptrarak genetik saç dökülmenizin nedenini bulamazsn ancak demir, çinko eksiklii, hormonal dengesizlikler gibi saç kayb nedenlerini ortaya koyabilirsiniz. Saç dökülmelerinin birçok nedeni vardr ve doru nedeni bulmak, uygun terapi yöntemini seçmenize yardmc olacaktr. Altta yatan sebep genetik dökülmeyse bunu tecrübeli birsaç ekim doktoru anlayabilir ve sizi ekime yönlendirebilir.

2. Saç ekimi operasyonuna gerçekten uygun musunuz?

Saç ekimi öncesinde saç ekimi yapan cerrah tarafndan muayene edilerek ve tbbi hastalklarnz da doktorunuzla paylaarak operasyonun salnz açsndan uygun olup olmadn örenin. Her saç kayb vakasnda, saç ekimi yaplmaldr diye bir kayt yoktur. Erken dökülmelerin medikal tedaviyle önüne geçilebilir.

3. En fazla kaç greft (bir greft 1,2,3 ya da 4 saç kökü ihtiva eder) ektirme ansnz olduunu bir uzman yardmyla belirleyin .

Her insann verici (donor ) bölge denilen (saçn ense ve kulak üstü ksmnda bulunan bölge) alanda kaç tane saç kökü var ya da operasyon srasnda kaç bin greft çkarlabileceini belirlemek önemli . Bu bölgeden cerrahlarn yaklak 3000-4000 greft aras alma ans vardr. Dolaysyla eer saçlarm dökülürse ileride istediim kadar seans yaptrabilirim düüncesi yanltr. Ayrca çou hastann saç ekiminden sonra da mevcut olan kendi saçlarnn dökülme olasl söz konusudur. Eer ekilecek greft says ve ekilecek alan konusunda yanl kararlar verilirse, hasta hayal krklna urayabilir.

4. Mevcut ve ekilen saçlarnzdaki ok Kayp riskini sorun

Saç ekimi operasyon sonucunda, deride yaanan travmadan dolay meydana gelebilecek kayplar, ekilen saçlarda ilk zamanlarda görülebilecei gibi baarsz saç ekimleri sonrasnda mevcut olan saçlarda da görülebilir. Genellikle erken yaplan saç ekimlerinde ya da hatal yaplan ekimler sonrasnda saç foliküllerine zarar verilebilir ve kiinin kendi saçlar kayba urayabilir. Bunlarn tümünü önlemek için çok tecrübeli bir cerrahla ve ekiple çalmak son derece önemlidir.

5. Kanama riskini artrabilecek ilaçlardan uzak durun

Kan sulandrc olabilen, aspirin ihtiva eden ilaçlar, ginko biloba, ginseng, sarmsak haplar, E vitamini gibi baz ilaçlarn operasyon öncesi kesilmesi gerekir. Doktorunuzla konuarak bu ilaçlar konusunda bilgi alnlmaldr.

6. Doru cerrah, doktoru ve hastaneyi bulun

Saç ekimi, saç ekim uzmanlar tarafndan yaplamaz. çünkü saç ekim uzmanl diye bir uzmanlk dal yoktur. Saç ekiminde yardmc personelin tecrübelendikten sonra kendisini bu ekilde sfatlandrmas gerçei yanstmaz. Saç ekimi, hemireler ve dier salk personeli tarafndan hiçbir cerrah ya da doktor kontrolü olmakszn yaplabilecek basit bir ilem deil, hayatnz boyu sizi etkileyecek bir operasyondur. Web sitelerinde doktor ad bulunmayan, bir hastane bünyesinde bir araya gelerek saç ekimi yapmaya çalan tecrübesiz kiilerden uzak durun. Saç ekimi alannda Türkiyenin önemli ülkelerden biri haline gelmesi, bu alana yönelen faaliyet ve kurumlarn saysnn da artmasna neden olmutur. Seçtiiniz cerrah ve kurumlarn yeterlii hakknda emin olun.

Ana Sayfaya Git