Saç ekiminde doğru bilinen yanlışlar

Saç ekimi günümüzde daha çok erkek tipi kellik dökülmesi olan kişilere ya da kadınlarda altta yatan bir sebep yoksa kulak arkasında yeterli miktarda saçı olan kişilere yapıldığını söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Emin Sır, “Hastanın tedavisine başlanmadan önce sağlığı ile ilgili riskli bir durumun olup olmadığının kontrolü sağlanmalıdır” dedi.

Haberler 16.08.2021 - 05:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ör. Gör. Emin Sr, Stres ve çeitli hastalklara bal saç dökülmelerinde önce altta yatan sebepler aratrlp ortadan kaldrldktan sonra saçlar yerine gelmez ise her iki kulak arasnda yeteri kadar saç olan kiilere saç ekimi yaplabilir diye konutu.

Tedaviye balamadan önce hastann sal ile ilgili bir risk olup olmadna dair yaplan testlerin sonucuna göre yol haritas çizildiini söyleyen Dr. Sr, Ekim ileminden önce hastann kellik durumu, saçlarn alnaca donör alan ve saçlarn yaps ile ilgili ayrntl bir muayene yaplr. Verici alanda yeteri kadar kök yoksa hastaya operasyondan fayda göremeyecei belirtilir ve ilem iptal edilir eklinde konutu.

KIL KÖKLER çOALTILMAZ, VAR OLAN KIL FOLLKÜLLERNN YER DETRLR

Saç ekimi ileminde FUT ve FUE denen iki yöntemin ayr ayr ya da bir arada kullanlabileceini belirten Dr. Sr, Halk arasnda bu operasyonun saç köklerini çoaltmaya yönelik olduunu düünenler var. Saç ekiminde, kl follikülleri çoaltlamaz var olan kl folliküllerinin yeri deitirilir. Kl köklerinin alnaca verici sahadaki kllarn anatomisine bakldn belirterek kllarn anatomisinin uygun olmamas ya da alc sahada çok fazla açklk olmas ve ilem sonrasnda verici sahada çok fazla seyrekleme olmas durumunda yine saç ekiminden vazgeçildiini ve hastaya medikal bir tedavi uygulanmaldr. Erkek tipi kelliin genellikle 40l yalara doru azalyor. Saç ekimi için bu yalarn beklenebilecei gibi daha erken dönemde de açklk olan alanlarn kapatlabilir ifadelerini kulland.

KADINLAR DA SAç EKTREBLR

Halk arasnda saç ekimi ile ilgili doru bilinen yanllara da deinen Dr. Emin Sr, Saç ekimin sadece erkeklere uyguland düüncesi tamamen yanl bir düüncedir. Kadnlarn da günümüzde saç ekimi yaptrabilir. Yazn saç ekimi yaplmaz: Kiiler ilem sonras doktorunun talimatlarna uygun davranrsa her mevsim saç ekimi yaplabilir. Tepe bölgesine saç ekilmez. Deneyimli doktorlar bu bölgeye de saç ekimi gerçekletirebilir. Ekilen saçlar ksa kestirmemek gerekir: Ekilen saçlar sizin kendi saçnz olduu için ve tamamen normal olaca için istenen ksalkta kestirilebilir. Saçlar geriye taranmal: Ekilen saçlar istenen yöne taranabilir. Saç ekimi bir kere yaplabilir: Hastann verici sahas uygunsa gerekirse 2nci ya da 3üncü seans ilem uygulanabilir. Ekilen saçlar tamamen dökülebilir. Ekim sonras ok dökülmeyi takiben ilem uygun ellerde ve merkezlerde yaplmsa saçlarnz tekrardan çkacak ve gür bir hal alacaktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git