Saç ekiminde merdiven altı tedaviden uzak durun

Başarılı ve sıkıntısız bir saç ekimi yaptırmak isteyenler pek çok merkezi araştırmasına rağmen sonuç beklenenin tam aksine olabiliyor. 3 yıl önce saç ektirmek için özel bir merkeze giden Yılmaz Bafra, yanlış yapılan ekim sonrasında hem psikolojik hem de fiziksel problemler yaşadı. Bafra, merkez seçerken fiyat ve iyi reklamlara inanılmamasını ve teknik ekibin taşeron olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 17.12.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

38 yandaki Ylmaz Bafra, özel bir saç ekim merkezine 3 yl önce bavurdu. Merkezde güler yüz ve güzel vaatlerle karlandn söyleyen Bafra, hayal ettii saçlara kavuamad. Bafraya 3-4 ay sonra saçlarnn çkaca söylense de, sonuç eskisinden daha kötü oldu. Ense kökünden alnan saçlarn tamamen kaybeden Bafrann, fiziksel probleminin yan sra yaad durumdan dolay psikolojisi de bozuldu. Tüm fotoraflar ve o anlara dair kötü anlarn görmek istemedii için sildiini söyleyen Bafra, arkadann tavsiyesi ile özel bir hastanenin saç ekim merkezinde yeni saçlarna kavutu. Saç ekiminde yaanan nadir ancak en riskli komplikasyon olan nekroz ile karlaan Bafrann yeni saçlar sakalndan ve gösünden alnan kllar ile yapld. Hastanenin Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Muhammet Kalmaz ise, böyle vakalarla çok fazla karlatklarn belirterek, Büyük hastanelerde de saç ekimi yaplyor ancak hastaneye ait merkezler olmuyor. Böyle yerlerde, tahlil sonucu baklmadndan bulac hastal olan bir hasta ekime alndnda ciddi rahatszlklar dourabiliyor. Cihazlara, hekimlere ve dier hastalara da bulaabiliyor dedi.

VAATLERE KANMAYIN!

38 yandaki Ylmaz Bafra, merkez tercih etmeden önce birçok aratrma yaptn söyledi. Göz dolduran reklamlara aldandn söyleyen Bafra, Her gittiiniz yer sizi güler yüzle karlyor ve güzel vaatler veriyor. Ben de bu vaatlerle hareket ettim ama memnun kalmadm. nsanlar sadece hastanelere gitsinler. Merdiven alt yerler çok fazla ve iyi reklam yapyorlar. Hastaneler tercih edilmeli ve çalma ekip arkadalarna baklmal dedi.

ESKSNDEN DAHA KÖTÜ OLDUM, PSKOLOJM BOZULDU

lk ekim yaptrdnda saçlarnn 1-2 ay içerisinde döküldüünü söyleyen Bafra, süreci u sözlerle anlatt:

3-4 ay içinde çkmaya balayacan söylediler bekledim, ancak çkmad. Enseden alnan saçlarm yara gibi kald. Eskisinden daha kötü oldum ve psikolojim bozuldu ve ektirdiim yere tekrar gittim. Bir daha yapalm dediler ama ben ücretimi geri istediimi söyledim. Ücret iadesi alamadm, tekrar ekim yaptrmaktan soudum. Sonuçta ciddi bir operasyon geçiriyorsunuz ve cannz yanyor. Böyle yaamaya devam ettim. Bir arkadam vesile oldu yine scak bakmadm ama kolumdan tutarak zar zor buraya geldim. Burada bana göüs ve sakaldan alarak durumu düzeltebileceklerini söylediler. çok güzel oldu, imdi çok mutluyum psikolojik olarak da iyiletiriyorlar.

ENFEKSYON RSK VAR!

Özel bir hastanenin Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Muhammet Kalmaz, özel ve büyük hastanelerin birçounun kendine ait saç ekim merkezi olmadn dile getirdi.

Taeron firmalarn çok fazla yerde olduunu vurgulayan Kalmaz, Hastaneye bal olmadklar için hastanelerin hekimleri, ameliyathaneleri gibi imkanlarndan faydalanlamyor. Bu da kötü sonuçlar dourabiliyor. Tahlil sonucu baklmadnda bulac hastal olan bir hasta ekime alndnda ciddi rahatszlklar ortaya çkabilir. Cihazlara, hekimlere ve dier hastalara da bu hastalklar bulaabiliyor. Enfeksiyon riski var dedi.

SAç EKMNDE EKP ÖNEM TAIYOR

Saç ekiminin dermatoloji uzman ya da plastik cerrahlar tarafndan yaplmas gerektiini söyleyen Kalmaz, yardmc elemanlara da dikkat edilmesi gerektiini belirterek, Yardmc elemanlar ise ameliyat teknisyenleri ve hemireler olabilir. Acil tp teknisyenleri, ebeler vs. saç ekimini yapamyorlar. Fakat birçok yerde bu duruma uyulmuyor ve vatandalar madur oluyor ifadelerini kulland.

SALIK TURZMN RSKE SOKABLR

Saç ekimi, salk turizmi açsndan da önemli bir yer tutuyor. En çok Almanya, talya, Arabistan, ngiltere gibi ülkeler tarafndan tercih edildiklerini ifade eden Kalmaz, Son 5 ylda özellikle saç ekiminde salk turizminde oldukça gelitik ve bize milyarlarca dolar getirisi var. Ancak doru kiiler tarafndan yaplmayan saç ekimleri salk turizmini de riske sokuyor dedi.

Ana Sayfaya Git