Saç ekiminde yeni dönem

Saç Sorunları ve Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, saç ekiminin lokal anestezi ile yapılan bir işlem olduğunu ifade ederek, "Lokal anestezi ilaçları bir takım ağrı ve acı vermektedir; fakat şu an yeni bir teknoloji olan püskürtme yönteminde herhangi bir ağrı, acı olmadan, lokal anestezi ilacı püskürtme yöntemiyle cilt altına verilmektedir. Buda hasta için konfor sağlamaktadır" dedi.

Haberler 26.08.2019 - 23:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geleneksel uygulanan saç ekim operasyonlarnda lokal anestezi altnda operasyonlarn tamamlanrd diyen Saç Sorunlar ve Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, kiinin kafa derisine enjeksiyon yaplmasndan dolay saç ekim operasyonlarna ine korkusu sebebiyle cesaret edemediini, bu durumun artk deitiini söyledi. Gülgör, çoumuz ine olmaktan korkarz. Yeni teknik ve sistemler günümüzde yer almaktadr. ine kullanmadan kiinin konforu göz önüne alnarak ine kullanmayan anestezi teknikleri ve uygulamalar günümüzde uygulanmaya balanmtr. Teknik ucunda ine olmayan özel bir aletle (püskürtme) lokal anestezi uygulanmaktadr. Kii korkular olmadan konforlu ve rahat bir operasyon geçirir dedi.

Saç ekimi hastane ortamnda yaplmal uyars

nsan salyla ilgili yaplacak her müdahalenin uzmanlk ve tecrübe gerektirdiini belirten Gülgör, Günümüzde merdiven alt yerlerde saç ekimi yapan yerler var. Bu tür yaplan müdahaleler olumsuz sonuçlar dourabilir. Saç ekimi hastane ortamnda hekim ve anestezi teknisyenleri gözetiminde yaplmas daha salkl olacaktr. Saç ekimi yaklak 10 saat süren bir ilem olduu için bu süre zarfnda nadiren de olsa oluabilecek komplikasyonlar hekimler annda müdahale edebilirler. Biz saç ekimi ilemini kendi doktorlaryla, kendi ekibiyle kendi ameliyathanesinde yapmaktadr eklinde konutu.

zmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunlar ve Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, öyle devam etti:

Hastalar sadece saç ekimi için bize bavurmuyorlar. Saçn dnda sakal ve ka ekimi içinde gelen hastalarmz var. Sakal ekimi hastalarmz tarafndan büyük ilgi görmekte. Özellikle daha erkeksi görüntüye sahip olma düüncesiyle hastalar bize bavurmaktadrlar. Sakal dökülmesinin çeitli nedenleri bulunmaktadr. Alerjik hastalklar, cilt rahatszlklar, hormonal dengesizlikler gibi. Sakal ekimi köselik, seyrek veya dank sakal durumlarnda da uygulanmaktadr. Sakal ekimi 21-22 yalarndan itibaren uygulanabilir. Sakal ekimlerinde her zaman hedefimiz doal ve estetik sakallara hastalarmzn kavumasdr. Sakal ekimi yöntem olarak saç ekiminden hiçbir fark yoktur. FUE tekniinde olduu gibi micro motor uçlaryla kiinin genetik olarak en az dökülen kulak arasndaki bölgeden veya ense bölgesinden alnan saç kökleriyle uygulanmaktadr. Ekilen sakallar genellikle 3üncü aydan itibaren çkmaya balar 8-12 ay arasnda ise tamam çkm olur.

Ana Sayfaya Git