Saç klonlama geliyor

Dr. Zafer Ulusan, saç ekiminde greft (saç kökü) sayısının yetersizliği sorununun saç klonlama işlemi sayesinde ortadan kalkabileceğini ifade ederek, bu şekilde istenilen sayıda greftin saç ekimi yapılacak alanda kullanabileceğini söyledi.

Haberler 20.07.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saç ekimi operasyonlarnda donör alandaki saç kökü saysnn düük olmasnn karlalan en önemli sorunlardan biri olduunu belirten Medicalhair Genel Koordinatörü Dr. Zafer Ulusan, 2020 ylnda baarl sonuçlar veren saç klonlama uygulamas ile greft (saç kökü) eksiklii sorunu çözülecek dedi.

Saç klonlama ile 100 saç grefti örneini alp örnein bin tane grefte çkarabiliyoruz diyen Dr. Ulusan, Taylandn bakenti Bangkokta yaplan kongrede saç klonlama hakknda baaryla sonuçlanan birçok çalmaya tank oldum, izledim. Bu alanda 12 yldr süren ve 2020 ylnda baarl sonuçlar gösteren aratrmalar var. Dünyada 2021 ylnn banda saç klonlamas hayata geçecek. Bu ilem belki ilk balarda biraz pahal olabilir ama daha sonra fiyatnn uygun artlara çekileceini düünüyorum. Böylece saç ekim ileminde istediimiz sayda grefte sahip olabileceiz ve özellikle ekimde istediimiz kadar alan kapatabileceiz. Bu hastalar ve ekim yapan hekimler açsndan çok büyük bir avantaj dedi.

SAç KLONLAMA

Saç dökülmesinin nedenleri hakknda da bilgi veren Dr. Ulusan, Özellikle genetik saç dökülmesi erkeklerde bata olmak üzere kadnlarda da çok önemli kozmetik bir sorun. Bunu giderebilmek için deiik ilaçlar, losyonlar, ampuanlar yöntemler kullanlyor. 80lerin banda yava yava saç ekimi yöntemlerinin çkmaya balamasyla saç dökülmesi sorunu da ortadan kalkmaya balad. Saç ekimi tüm dünyada çok büyük bir sektör haline geldi. Bu sayede çok sayda kii saçszlk sorunundan kurtuldu. Son 5 yl içerisinde bu yöntemin yanna gene çok etkili bir yöntem olan saç simülasyonu da eklendi. Saç simülasyonunda özellikle greft says az, seyrek ve ince saç yapl olan kiilere uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemde baarl sonuçlar alyoruz diye konutu.

Ekibiyle birlikte saç ekiminde baarl sonuçlar alan Dr. Zafer Ulusan, saç simülasyonu ile donör bölge ya da ekim yaplan bölgedeki seyrekliklerin ortadan kalkmasnn son yllardaki en önemli ilerleme olduunu söyledi. Dr. Ulusan, Böylece saç ekiminde memnuniyet oran oldukça iyi düzeylere geldi. Saç ekiminde simülasyon mutlaka birlikte düünülerek hareket edildii zaman tatminkar olmayan sonuçlara rastlama durumumuz çok düük olacaktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git