Saç telinden küçük nanomotor üretildi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve 10 kişilik ekibi tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği ile yaklaşık 1 yıllık çalışma sonucu ilk yerli 'nanomotor' üretildi.

Haberler 21.02.2016 - 19:38 Son Güncelleme : 21.02.2016 - 19:38

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öretim üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve 10 kiilik ekibi tarafndan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu (TÜBTAK) destei ile yaklak 1 yllk çalma sonucu ilk yerli nanomotor üretildi.

Proje ve üretilen nanomotorlar hakknda bilgi veren Öksüz, üretilen nanomotorlarn bir saç telinden 200 kat daha küçük olduuna dikkati çekerek, Nanomotorlarn geni bir kullanm alan var. Özellikle salk alannda insan vücudunda istediimiz ekilde yönlendirebiliriz. Tehis ve tedavi amaçl kullanlabilir hale getirebiliriz. Nanomotorlarla istediimiz yere ilaçlar ulatrabiliriz. Kanser tehis ve tedavisinde, çevrede, özellikle çevresel atklarn toplanmas ve yok edilmesinde kullanabiliriz dedi.

Ana Sayfaya Git