Saçını evde boyayanlar; alerji riskine dikkat

Saç boyalarının ciddi alerjik reaksiyonlara yol açabildiğini ve boya kaynaklı alerjilerin vücutta kızarıklık, kaşıntı ve ödeme neden olabileceğini söyleyen saç tasarım uzmanı Veysel Yavuz, saçlarını evde boyamayı düşünenleri uyardı. Yavuz, “Küçük bir testle kullanacağınız boyaya alerjiniz olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ancak saçınızı ilk kez boyatacaksanız, mutlaka bir profesyonelle çalışmalısınız” dedi.

Haberler 22.11.2021 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özellikle pandemi döneminde saçn evde boyamay tercih eden kadnlarn saysnda art olduunu belirten saç tasarm uzman Veysel Yavuz, bu durumun salk risklerini de beraberinde getirdiini belirterek, Kendini daha güzel ve daha mutlu hissetmek, görünümünde farkllk yaratmak isteyen kadnlar ie saç rengini deitirmekle balyor. Bu dönemde kuaföre gitmek yerine saçn evde kendi boyamay tercih edenlerin de saysnda art var. Ancak maalesef karlaabilecekleri salk risklerini göz ard ediyorlar dedi. Yavuz, bilinçsizce alnan saç boyalarnn baz kiilerde yan etki yaratarak alerjik reaksiyonlara yol açabileceinin altn çizdi.

GÜZELLEMEK STERKEN SALIINIZDAN OLMAYIN

Boya kaynakl alerjilerin yüzde, göz kapaklarnda ve kulak arkasnda kzarklk, kabuklanma, kant ve vücutta ödem gibi sorunlara yol açabileceine dikkat çeken Veysel Yavuz, Kadnlar güzellemek isterken salklarndan olabilir dedi.

Kiinin boyaya alerjisi olup olmadn basit bir testle anlayabileceini söyleyen Veysel Yavuz, testin nasl yaplacan u ifadelerle anlatt:

Boyay dirseinizin iç yüzünde ya da kulanzn arkasnda test edebilirsiniz. Uyguladnz bölgeyi 1 ya da 2 gün boyunca ykamayn. Eer bu bölgelerde sulanma, kzarma ya da kant olursa o boyay kesinlikle kullanmayn.

ALERJ BELRTLER VARSA SAçINIZI BOL SUYLA YIKAYIN

Kiinin saçn ilk defa boyatacaksa kesinlikle bir uzmandan yardm almas gerektiini de vurgulayan Veysel Yavuz, lk boyama ilemi evde yaplmamal. Mutlaka bir profesyonelle çallmal. Boyama ileminden sonra kant, yanma gibi belirtiler hissederseniz hemen saçnz bol suyla ykayn. Eer ciddi bir alerji söz konusuysa vakit kaybetmeden bir doktora bavurun. Baz vakalarda kremler yeterli olurken, bazlar için antibiyotik ve hatta kortizon tedavisi bile gerekebilir. Salnz riske atmamanz için benim önerim, boya ilemlerini mutlaka kuaför salonlarnda iin uzmanlarna yaptrmanz diye konutu.

Ana Sayfaya Git