Sağlık Bakanı Koca, "14 Mart Tıp Bayramı Programı"nda konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu mesleğin ve sağlık sisteminin, salgının ağır döneminde ele alınması mümkün olmayan, şimdi ise salgınla mücadele ciddiyetinde ele aldığımız sorunları var. Şiddet bunlardan biri." dedi.

Haberler 12.03.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafndan Mekteb-i Tbbiye-i ahane Külliyesinde düzenlenen 14 Mart Tp Bayram Programnda konuan Koca, 14 Mart Tp Bayram vesilesiyle yarnn hekimlerini yetitiren bu tarihi kurumda kendileriyle bulumaktan gurur duyduunu söyledi.

Bakan Koca, istikbalin gözlerinden okunduu gençlerin, hekim olarak yetimek üzere bu çat altnda bulunduklarn, aldklar tahsille memleketin dört bir yanna dalacaklarn ve bu aziz milletin her ferdine salk hizmeti götüreceklerini anlatt.

Camia ve toplum olarak zor günlerden geçildiini, 2 yldr küresel bir salgn hastalk tecrübesi yaandn anmsatan Koca, nerede yaarsa yaasn salgnn her bir insann iliklerine kadar hissettii bir tehdit olduunu ifade etti. Bu tehdidi en çok hissedenlerin, ölümü göze alarak mücadele veren hekimler olduuna dikkati çeken Koca, kaybettikleri salk çalanlarnn hatrasnn kalplerinde olduunu ve onlar saygyla yad ettiini belirtti.

DEVLETMZN SZLER çN EN YSN YAPMAYA çALITIINI VE BUNUN YAKIN OLDUUNU BLN

Salk Bakan Fahrettin Koca, hekim adaylarna ise öyle seslendi:

Bize gelen insanlarn dertli, derdinin dermann bizde arayan insanlar olduunu aklnzdan çkarmayn. Seçtiiniz nadide meslek, size insanln ortaya koyduu en yüksek deerlerin karakter heykeli olma ayrcal sunmaktadr. Bu hakikat emek vermeye, ertesi gün alacak zorluklara bugün katlanmaya deer. Yarn öngörebildiine inanan, gündüzünü ve gecesini yarnlarnza adayan bir aabeyiniz olarak unu söylemek istiyorum: Tp eitimi tercihindeki en küçük üphe bile beni derinden üzmektedir. Bilin ki altn yere düürüldüünde onun deeri dümez. Elmas tozlandnda ltsndan kaybetmez. Ve yine bilin ki altn ve elmas kymet ve kabiliyetinde olanlar, bu kymet ve kabiliyette olmayanlarla deiilmez. Unutmayn ki zaman zaman büyüklerimizle de yaadmz gibi, karar olan söz bir sitem olan sözün üstündedir. Devletimizin sizler için en iyisini yapmaya çaltn ve bunun yakn olduunu bilin.

SALIKTA DDET VE MALPRAKTS DAVALARININ SUSTMAL KONUSU

Koca, Bu meslein ve salk sisteminin, salgnn ar döneminde ele alnmas mümkün olmayan, imdi ise salgnla mücadele ciddiyetinde ele aldmz sorunlar var. iddet bunlardan biri. ifadelerini kulland.

Adalet Bakan Bekir Bozda ve yüksek yarg mensuplarnn katlmyla dün bir sempozyum gerçekletirdiklerini aktaran Koca, bu sempozyumda hak ve hukuklarnn korunmas konusunda srarl ve kesin bir talebin olduunu anlatt. tiraf edeyim ki camiamn mutsuzluu ve derin kaygs yaptm konumay teamüllerin dna çkard. diyen Koca, öyle devam etti:

Adalet Bakanmzn ve yüksek yargnn sizleri anladn bilin. Yine bilin ki adalet anladnda hükmün beyan yaklayor demektir. Adalet Bakanmza göreve geliinden itibaren gösterdii kararllk için, sizler adna ve sizlerin huzurunda bir kez daha teekkür ediyorum. Dün, meslek hayatmz çok yakndan ilgilendiren malpraktis davalarnn suistimali de gündemdeydi. Gelimeleri özetleyen cümle Adalet Bakanmza aittir: Hekimler de tpk hakimler gibi korunacak. Bunun bir devrim olduunu söylüyorum ve bu iddiama kar çkacak kimse olamayacan ilave ediyorum.

HEKMLE MANEV SADAKATMZN DEVAM ETMESN çOK ÖNEMSYORUM

Yarnn hekimlerine de seslenen Koca, Bir konu daha var. Hekimlerin ücretlerinin mesleklerine uygun ve adil olmas. Bu konuda, aranzda, sorunu bugünkü gibi yaayan olmayacan düünüyorum. Aabey ve ablalarnza kyasla sorunsuz bir meslek hayatnza balayacaksnz. deerlendirmesini yapt.

Salk Bakan Koca, üç eyi çok önemsediine dikkati çekerek Hekimlik mesleinin saygnlnn, hekimlerin elinden, inanç kaybyla zarar görmemesini çok önemsiyorum. Hekimlik mesleine manevi sadakatimizin devam etmesini çok önemsiyorum. stiyorum ki benim insanma bakan bu prl prl gözler baka bir hedefe, baka bir yere çevrilmesin. Bunlar için elimden geleni yapyorum ve yapmaya devam edeceim. diye konutu.

Koca, meslektalarnn ve hekim adaylarnn 14 Mart Tp Bayramn kutlad.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversitenin bugüne kadarki çalmalar ve hedeflerine ilikin konutu.

Mekteb-i Tbbiye-i ahane Külliyesinin tarihçesini anlatan video izletilen programda, tp fakültesi örencileri de konuma yapt.

Etkinlie, stanbul l Salk Müdürü Prof. Dr. Kemal Memiolu, stanbul Üniversitesi Cerrahpaa (ÜC) Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydn, Darülaceze Bakan Hamza Cebeci, Tuzla Belediye Bakan adi Yazc ile baz bahekimler de katld.

Programda, Rektör Erdöl tarafndan Salk Bakan Kocaya tablo takdim edildi.

Ana Sayfaya Git