Sağlık Bakanlığı’ndan bayram genelgesi

Sağlık Bakanlığı, 81 ilin Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği genelgede bayram tatilinde artması muhtemel iş yükünü karşılayabilecek nitelik ve kapasitede acil servislerde gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Haberler 17.07.2021 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, 9 gün sürecek olan Kurban Bayram tatili nedeniyle, 81 ilin Salk Müdürlüüne genelge gönderdi.

SALIK BAKANLII UYARDI

Genelgede, Kurban Bayram tatili süresince acil haller nedeniyle 112 acil ambulanslarna ve hastane acil servislerine müracaatlarda önemli ölçüde artlar görülebileceinden bu birimlerde youn i yükü ile karlalmasnn muhtemel olaca hatrlatld. Açklamada Bu nedenle bakanlmza, üniversitelere ve özel sektöre ait salk tesislerinden acil salk hizmeti vermekle yükümlü olan salk tesisleri bünyesindeki acil servislerin, artmas muhtemel olan bu i hacmini karlayabilecek nitelik ve kapasitede düzenlenmesi için gerekli tedbirlerin önceden alnmas gerekmektedir denildi.

Genelgede, bayram tatili süresince tüm acil servislerin, ambulanslarla getirilen veya kendi imkanlaryla gelen tüm vakalar karlamak, kabul etmek ve gerekli tbbi-cerrahi müdahaleleri zamannda ve etkin salamakla yükümlü olduu hatrlatlarak, sorunsuz ve özenli salk hizmeti sunulabilmesi için çallmas istendi.

Ana Sayfaya Git