Sağlık Bakanlığından yardım kampanyaları ile ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığı, valiliklerin yurt içi veya yurt dışında tedavi amacıyla yapılan yardım kampanyası müracaatlarında hastalarla ilgili bilgileri Bakanlıkla paylaşması ve görüş alındıktan sonra kampanya taleplerine gerekli izinlerin verilmesini istedi.

Haberler 27.07.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre; Son günlerde medyada, Türkiyede tedavi imkan veya geri ödemesi olmad söylemleriyle veya etkinlii bilimsel olarak kantlanmam deneysel tedavi yöntemleriyle, baz vatandalarn yurt içi veya yurt dnda tedavilerinin salanmas için valiliklerin izni ile kii veya kurulular adna çok sayda yardm kampanyas balatldnn gözlemlendii ifade edildi.

Açklamada, hastalklar ve bilimsel olarak kantlanm tedavi yöntemleri, Türkiyedeki tedavi imkanlar ve geri ödeme kapsam konularndaki bilgi eksikliine bal olarak balatlan kampanyalarla, hastalarn yurt içi ve yurt dnda çeitli kurum veya kurululara yönlendirilmesi sonucunda hasta maduriyetlerinin ortaya çkabildii vurguland.

Basn organlar ve sosyal medyada bu kampanyalardan bilgi kirlilii içerecek ekilde bahsedilmesinin, ülkenin salk alannda ulat seviye ve sosyal güvenlik uygulamalarnn kapsaycl hakknda negatif alg oluturacak tereddütlere neden olabildiine iaret edilen açklamada, unlar kaydedildi: Yurt içinde veya yurt dnda tedavi amacyla yardm kampanyas balatma talebinde bulunan hasta, vatanda, kurulu veya derneklere, ülkemizdeki tedavi ve ödeme imkanlar ve vadedilen tedavi yöntemlerinin bilimsel geçerlilikleri tam anlamyla deerlendirilmeden kampanya balatlmasna izin verilmesi, hukuk d uygulamalara ve hasta maduriyetlerine sebebiyet vereceinden uygun görülmemektedir.

Valiliklere yurt içi veya yurt dnda tedavi amacyla yaplan yardm kampanyas müracaatlarnda hastalarla ilgili bilgiler Salk Bakanl ile ivedilikle paylalacaktr. Bakanlmzdan tedavi imkanlar ve geri ödeme kapsam konusunda uygun görü alndktan sonra kampanya taleplerine gerekli izinler verilecektir.

Ana Sayfaya Git