Sağlık neferlerinden sınırın sıfır noktasında aşı çalışması

Mardin'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında mobil sağlık ekipleri, Suriye sınırının sıfır noktasındaki yerleşim yerlerinde aşı çalışması yapıyor.

Haberler 18.02.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde l Salk Müdürü Saffet Yavuzun koordinesinde oluturulan, aralarnda doktorlarn da bulunduu salk ekipleri kentin 10 ilçesinin 500ü krsal yaklak 700 mahallesinde a hizmeti sunuyor.

Suriye snrnda bulunan Kzltepe, Nusaybin ve Artuklu ilçeleri krsalnda mesai gözetmeksizin salk hizmeti yürüten ekipler, iki ülke snrn belirleyen dikenli tel örgülerin yaknndan ilerleyerek snrdaki 100e yakn yerleim birimine ulayor.

Kürtçe ve Arapça bilen personelin de yer ald ekipler vatandalar salgn tedbirleri ile ilgili bilgilendiriyor, ann önemini anlatyor.

Ekiplerin a hizmeti sunduu yerleim birimlerinden biri de Kzltepe ilçesinin snrn sfr noktasndaki Otluk Mahallesi oldu.

180 KÖYÜMÜZÜN YÜZDE 30U SURYE SINIRINDA

Kzltepe lçe Salk Müdürü Abdullah Gökçe, AA muhabirine yapt açklamada, Salk Bakanlnn talimatlarnn ardndan a çalmalarn özverili ekilde sürdürdüklerini söyledi.

lçe genelinde 6 ekiple yaklak 180 köyde ilk aamada 90 ya üzeri vatandalar ile baladklar çalmalar kademeli ekilde yürüttüklerini dile getiren Gökçe, a çalmalarnn hem sahada hem de salk kurulularnda devam ettiini aktard.

Gökçe, vatandalarn aldklar randevu dorultusunda diledikleri yerde a yaptrdn ifade ederek, mobil ekiplerle de vatandalara hizmet sunduklarn kaydetti.

Salgnn bandan bu yana özveri ile görevi yürüttüklerini anlatan Gökçe, 180 köyümüzün yüzde 30u Suriye snrnda bulunuyor. Ekiplerimiz Bakanlmzn ve l Salk Müdürlüümüzün desteiyle a çalmas yapyor, yapmaya da devam edecek. dedi.

Gökçe, ekipler arasnda Kürtçe ve Arapça bilen personel de bulunduunu dile getirerek, Kürtçe ve Arapça bilen personelimiz vatandalarmza alamann önemini anlatyor. diye konutu.

VATANDALARIMIZIN HAYIR DUALARI BZ MOTVE EDYOR

Mobil ekipte yer alan doktor Mehmet Gündüz ise 3 dilde hizmet verdiklerini ifade ederek, vatandalarn sal için çalmalar sürdüreceklerini söyledi.

Acil tp teknisyeni Fatma Aç da vatandalardan gelen talep üzerine en ücra yerleim yerlerine dahi hizmet götürdüklerini belirterek, Vatandalarmzn hayr dualar bizi motive ediyor. ifadesini kulland.

A yaplan vatandalardan Ahmet Aydoan, sunulan hizmetten duyduu memnuniyeti belirtti.

Aydoan, Suriyeye bir kilometre uzaklktayz yine de doktorlar bize gelip, bakt. Cumhurbakanmza ve Salk Bakanlna teekkür ederim. Allah raz olsun. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git