Sağlık personelinin atama ve yer değiştirmesinde yeni düzenleme

Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğine yöre, Sağlık Bakanlığı personeli, eş, çocuk, anne, baba veya kardeşlerinden birinin terör eylem ve etkisi sebebiyle şehit olması halinde, bir defaya mahsus olmak üzere istediği ile tayin olabilecek

Haberler 03.03.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl personeli, e, çocuk, anne, baba veya kardelerinden birinin terör eylem ve etkisi sebebiyle ehit olmas halinde, bir defaya mahsus olmak üzere istedii bir ile tayin olabilecek.

Salk Bakanl ve Bal Kurulular Atama ve Yer Deitirme Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymland. Buna göre Salk Bakanl ve Bal Kurulular Atama ve Yer Deitirme Yönetmeliinin bal, bal kurulular ifadesi çkarlarak Salk Bakanl Atama ve Yer Deitirme Yönetmelii eklinde deitirildi.

Yönetmeliin eski halinde personelin e, çocuk, anne, baba veya kardelerinden birisinin er veya erba iken ehit olmasndan dolay bir defaya mahsus olmak üzere istedii ile atamas yaplabilmekteydi. Yaplan deiiklikle maddede geçen er veya erba iken ifadesi kaldrlarak, personelin e, çocuk, anne, baba veya kardelerinden birinin terör eylem ve etkisi sebebiyle ehit olmas halinde bir defaya mahsus olmak üzere istedii bir ile tayini yaplabilecek.

Ayrca her ikisi de Bakanlk personeli olan elerin atama taleplerine ilikin de düzenlemeler yapld. Buna göre elerin astlk üstlük sralamas baz alnarak, üst hizmet bölgelerinden 2, 3, 4 ve 5inci hizmet bölgelerine atama taleplerinde aranan hizmet grubu art ve üst hizmet bölgelerinden 6nc hizmet bölgesine atama taleplerinde ise astlk, üstlük ve hizmet grubu art aranmayacak.

E ÖZELDE çALIAN SALIKCI

Ei özelde çalan stratejik personelin (tabip, uzman tabip, uzman di tabibi, di tabibi ve eczaclar) e durumundan tayin talebinde bulunabilmesi için 5inci, 6nc bölge ya da C veya D grubu il olma art kaldrld. Ei özelde çalan, devlet hizmeti yükümlülüü bulunan tabip ve uzman tabipler de bu yükümlülüklerini bitirdikten sonra bu maddeden yararlanabilecek.

Ayrca devlet hizmet yükümlüsü iken ei vefat eden, einden boanan ve ei emekliye ayrlan personel de bu yükümlülüünün bitmesine müteakip en geç 2 ay içerisinde bavurmas halinde, bir defaya mahsus olmak üzere tayin olabilecek.

Yeni yönetmelikle ei yurt dna görevlendirilen personele ilikin de düzenlemeler yapld. Bu kapsamda ei yurt dna görevlendirilen personelin talebi halinde, elerinin görevlendirilme süresince istedikleri yere görevlendirilebilecek.

Öte yandan aday memurlara da, yönetmelik artlarn tamalar halinde, adaylk süresince tayin talebinde bulunma hakk getirildi. Yönetmelikte çalma süresine bal yer deiikliine ilikin de çeitli düzenlemeler yer ald.

Ana Sayfaya Git