Sağlık tesislerinde tabelalar yeniden düzenlenecek

Sağlık Bakanlığınca yayımlanan yönerge uyarınca, üniversite hastaneleri ile birlikte kullanılan sağlık tesislerinin resmi yazışmalarında, tabelalarında, web sayfalarında ve kapı giydirmelerinde beraber kullanım kapsamında hizmet veren üniversitelerin adlarına da yer verilecek

Haberler 08.09.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversite hastaneleri ile birlikte kullanlan salk tesislerinin resmi yazmalarnda, tabelalarnda, web sayfalarnda ve kap giydirmelerinde birlikte kullanm kapsamnda hizmet veren üniversitelerin adlarna da yer verilecek.

Salk Bakanlna Bal Hastaneler, Az ve Di Sal Merkezleri ile Hastanelerin Baz Bölümlerine Ad Verilmesi ve Tabela Esaslar Hakknda Yönerge Deiiklii yaymlanarak yürürlüe girdi.

Bakanla bal salk tesisleri ile üniversite hastaneleri arasnda birlikte kullanm ve i birliine yönelik ilemler, Salk Bakanlna Ait Kurum ve Kurulular le Devlet Üniversitelerinin lgili Birimlerinin Birlikte Kullanm ile birlii Usul ve Esaslar Hakknda Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütülüyor.

Birlikte kullanm protokolünde yaplan deiiklik nedeniyle, Salk Bakanlna Bal Hastaneler, Az Ve Di Sal Merkezleri le Hastanelerin Baz Bölümlerine Ad Verilmesi ve Tabela Esaslar Hakknda Yönergede düzenlemeye gidildi.

SALIK TESSLER

Yönergeyle, Bakanla bal salk tesislerinin kurumsal kimliini belirleyen unsurlar yeniden oluturuldu.

Bakanla bal salk tesisleri ile üniversite hastaneleri arasnda yaplan birlikte kullanm, i birlii protokolüne göre hizmet veren Bakanlk salk tesislerinin ruhsat/faaliyet izin belgesi, elektronik yazma dahil her türlü yazma ve salk tesisinin basl veya elektronik materyallerinde kullanaca adlarn nasl olaca düzenlendi.

Böylece Bakanla bal salk tesislerinin resmi yazmalarnda ve birlikte kullanm tabelalarnda, web sayfalarnda ve kap giydirmelerinde birlikte kullanm kapsamnda hizmet veren üniversite/üniversitelerin adlarna yer verilmesi salanm oldu.

Salk tesislerinin tabelalarnn yeni yönergeye göre uyumu için 2 yl süre verildi.

Ana Sayfaya Git