Sağlık turizmi için güçlü işbirliği

SAĞLIK turizminde yurt içi ve yurt dışında ilgili kurumlarla işbirliği alanlarının geliştirilmesi, tanıtım ve pazarlamasının yapılması, standartların belirlenmesine yönelik faaliyet alanlarının saptanması amacıyla Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) arasında 'Sağlık Turizmi İş Birliği Protokolü' imzalandı.

Haberler 26.07.2018 - 12:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde, TÜRSAB ile TURSAF arasnda Salk Turizmi birlii Protokolü imzaland. TÜRSAB Yönetim Kurulu Bakan Firuz B. Balkaya ile TURSAF Bakan Dr. Tevfik Yazan arasnda imzalanan Salk Turizmi Birlii Protokolü ile salk ve tedavi amaçl seyahat eden turist saysnn artrlmas hedefleniyor.

TÜRSAB Bakan Balkaya, turizm sektörünün Türkiye ekonomisine yapt katkya dikkat çekerek, sektörün cari aç tek bana kapatacak potansiyele sahip olduunu söyledi. Balkaya, Turizm sektörü ülkemiz ekonomisine 21 milyar dolarn üzerinde net katk salayan ve d ticaret açnn 3te 1ini kapatan, bir numaral stratejik sektördür. Dünyada her yl 11 milyon kii tedavi görmek ve salna kavumak için tbbi tedavi amacyla seyahat ediyor. Bu say her yl yüzde 25 orannda artyor. Uluslararas alanda ortalama kii bana düen salk harcamas 6 bin 500 dolar seviyesinde, salk turizmi pazarnn oluturduu büyüklük dünyada 100 milyar dolar düzeyine ulam durumda. Amacmz 2023 vizyonu çerçevesinde salk turizmi kapsamnda ülkemize gelen turist saysn 2 milyona çkarmak, termal salk turizminden elde edilen geliri 10 milyar dolara ulatrmaktr dedi.

60a yakn termal kaynak ve bir o kadar da hastanesiyle zmirin salk turizmi açsndan esiz bir potansiyele sahip olduunu belirten Balkaya, Afyonkarahisar, Denizli, Bursa, Yalova, stanbul, Ankara gibi ehirlerde de salk turizmini zirveye çkarmak için sektör olarak ellerinden geleni yapacaklarn anlatt. Balkaya, deniz, güne, kum turizminin dnda alternatif turizm çeitlilii açsndan, imzalanan protokolün önemine dikkat çekti. 2017 ylnda Türkiyeye tbbi tedavi amaçl 500 bin kiinin geldiini söyleyen Firuz Balkaya, imzalanan protokol ile hedeflerinin, bu sayy ve salk turizminden elde edilen 2 milyar dolarlk geliri artrmak olduunu ifade etti.

SALIK TURZM STRATEJK BR SEKTÖR

TURSAF Bakan Dr. Tevfik Yazan da turizmin, Türkiyenin en önemli sektörlerinden biri olduunu söyleyerek, Tüm dünyada 11 milyon insann salk turizmi için seyahat ettiini düünürsek, katma deeri en yüksek olan sektör salk turizmidir. Bu stratejik bir sektördür. Rakamlar bunu gösteriyor. Ülkemizde salk konusunda 10 ylda fiziki ve teknolojik altyapya önemli yatrmlar yapld. Ama ne yazk ki dünyadaki pastadan yeterli pay alamadmz görüyoruz. çünkü tantmda baz eksiklikler var. Yasa ile kurulmu, turizmin bel kemii acentelerin birlii TÜRSAB ile salk turizmi potansiyeli yüksek olan illerde kurulmu salk turizmi derneklerinin bir araya gelerek federasyon oluturduu TURSAF, salk turizminde çok aktif hamleler yapacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git