Sağlıkçıdan kan bağışı!

Diyarbakır’da sağlık çalışanları, koronavirüs salgını ve Ramazan ayıyla birlikte kan stoklarındaki azalma nedeniyle Türk Kızılay'ına kan bağışında bulundu.

Haberler 21.05.2020 - 23:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs salgn ve Ramazan ay nedeniyle azalan kan ba nedeniyle Kzlayn kan stoklarnda azalma olutu. Kan stokunu artrmak için Türkiye genelinde balatlan kampanyaya, Diyarbakr l Salk Müdürlüü bünyesindeki kamu hastanelerinde görevli salk çalanlar kan ba yaparak destek verdi.

KAN BAII YAPTILAR

Kann acil deil, sürekli bir ihtiyaç olduunu söyleyen l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, kan stoklarnn kritik noktalara ulamas nedeniyle kentteki salk çalanlaryla kampanyaya destek verdiklerini belirterek, Salkl olan vatandalarmz 15 dakikalarn ayrarak kan banda bulunmaya ve ihtiyac olan hastalarn hayatlarn kurtarmaya davet ediyorum. Kan rezervi iyice azald için salk çalanlar olarak katkda bulunmak ve farkndalk oluturmak amacyla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi, çocuk Hastalklar Hastanesi ve Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi yönetici ve çalanlar sosyal mesafeye dikkat ederek kampanyaya katlarak kan banda bulundu dedi.

Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Bakan Dr. Naif Ylmaz da duyarllklarndan dolay salk çalanlarna teekkür ederek, vatandalar kan bana davet etti.

Ana Sayfaya Git