Sağlıkçılar uyarıyor

Sağlık Bakanlığı’nın MHRS üzerinden alınan randevuların süresini 5 dakika ile sınırlaması sağlıkçılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Sağlık sisteminin düşük maaşlar, yüksek çalışma saatleri ve liyakatsiz atamalar nedeniyle çöküşün eşiğine geldiğin vurgulayan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Pandemi süresince canını dişine takarak çalışan sağlık emekçileri 3600 ek gösterge talebinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle yüksek çalışma saatleri ve düşük maaşlarla boğuşuyor. Liyakatsiz atamaların getirdiği yanlış kararlar ve geri istenen artırımlı nöbet ücretleri gibi hukuksuz uygulamalar istifaya zorluyor” ifadelerini kullandı.

Haberler 01.10.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuda toplu i sözlemelerinden umduklarn bulamayan salk çalanlar, düük maa, yüksek çalma saatleri ve liyakatsiz atamalar nedeniyle istifaya zorlanyor. Salk sisteminde çöküün eiine gelindiini belirten Salk Hizmetleri Sendikas (SAHM-SEN) Genel Bakan Özlem Akarken, stifa eden emekçilerin yerine yenileri gelmiyor. Her kaybettiimiz çalan, geride kalanlarn üzerine daha fazla i yükü binmesine sebep oluyor. 18 ay pandemi nedeniyle snrlarn zorlayarak çalan salk kurum çalanlar hiçbir taleplerinin karlanmamas, mevcut yönetmeliklerin yllar öncesi artlarna göre hazrland güncellenmeye ihtiyaç duyulduu halde güncellenmedii, kamuda 2 milyonu bulan sendikal olamayan kamu personeli olduu halde toplu sözlemeyle getirilen yüzde bir orann salayan sendikalarn üyelerine üç ayda bir ödenecek primin kazanm diye sunulduu hukuksuz uygulamalarla karlamalar olumlu sonuçlar dourmayacaktr ifadelerini kulland.

SALIKTA HATA KABUL EDLEMEZ, DOKTORLARIMIZ HATAYA ZORLANMAMALI

nsan sal 5 dakikaya indirgenmemeli diyen Özlem Akarken, 18 aydr gecesi gündüzü belli olmadan çalan salk emekçilerine ödenen nöbet ücretleri geri istendi. Haklarn aradklar sendikalar toplu sözlemeye eklenen bir maddeyle küçümsendi. Yllardr bekledikleri ve her seçim vaat edilen 3600 ek gösterge talepleri yerine getirilmedi. Tüm bunlarn üzerine düük maa, yüksek çalma saatleri ve liyakatsiz atamalarn eklenmesi istifalar hzlandrd. Kalan salk emekçilerinden 5 dakika içerisinde hastasna tan koymasn ve tedavi sürecini düünmesini bekliyorlar. nsan sal aceleye getirilemez. Salkta hata kabul edilemez, doktorlarmz hata yapmaya zorlanmamal diye konutu.

GÜCÜ AZALIYOR, STFALAR ARTIYOR

Salk kurum çalanlarnn COVID 19 pandemisiyle birlikte çalma artlarnn zorlatn, yüksek çalma saatlerinin giderek yaygnlatn belirten Özlem Akarken, Salk emekçileri COVID 19 nöbetleriyle yprand. Giderek artan çalma saatleri artk kanksanan bir durum haline geldi. çalanlardan geri istenen artrml ödenen nöbet ücretleri ve düük maalar salk çalanlarn istifaya zorluyor. Salkçlarn istifa etmesi i gücünü kstlyor, kalanlara daha büyük sorumluluklar yüklenmesine sebep oluyor. Bu döngü liyakatsiz atamalarla birletiinde salk sistemini çöküüne neden olabilir dedi.

Ana Sayfaya Git